Merhaba arkadaşlar ben Harun. Ben de ''Karanlık Kamp'' adında kendimce bir korku oyunu üzerinde çalışıyorum. Sormam gereken çok sorular olacağı belli oluyor buradaki tecrübeli arkadaşlarımızın tecrübelerinden istifade etmek ve oyunumu en iyi şekilde geliştirmek isterim. Bu yüzden ayrı ayrı sorular sorup gereksiz konu başlıkları açmak yerine en güzeli projem ile alakalı bir konu açıyım dedim. Buradan sizi soru yağmuruna tutabilirim ehueuhe :D 

2020-01-16-1.png

2020-01-16.png

Senaryoyu kaba taslak belirledim. Karakteri Fuse ile yaptım ve animasyonları Mixamo'dan kullanıyorum. Çevre için Open World Demo Collection kullandım ve Paint tool olarak internetten bulduğum ücretsiz ve kaliteli bir Landscape Materyal kullanıyorum ve linkini paylaşıyorum dileyen arkadaşlar kullanabilir.Free Landscape Material

Bu işler kolay asıl önemli olan senaryonun işleyisi, yapay zeka ve animasyonlar ve bütün bunları oyun olarak gerçeğe dönüştürebilmek. İş burada başlıyor işte. Tecrübelerinizden de yararlanarak İnşaallah er ya da geç bitirecem bu projeyi.. Böylelikle hem ilk projemi geliştirmiş olacağım hem de UE'yi öğrenmiş olacağım. :rolleyes: Hayalim UE de uzman olmak ve kendi oyunlarımı geliştirebilmek dua edin arkadaşlar.. :)

HarUnreaL' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar ben Harun. Ben de ''Karanlık Kamp'' adında kendimce bir korku oyunu üzerinde çalışıyorum. Sormam gereken çok sorular olacağı belli oluyor buradaki tecrübeli arkadaşlarımızın tecrübelerinden istifade etmek ve oyunumu en iyi şekilde geliştirmek isterim. Bu yüzden ayrı ayrı sorular sorup gereksiz konu başlıkları açmak yerine en güzeli projem ile alakalı bir konu açıyım dedim. Buradan sizi soru yağmuruna tutabilirim ehueuhe :D 

2020-01-16-1.png

2020-01-16.png

Senaryoyu kaba taslak belirledim. Karakteri Fuse ile yaptım ve animasyonları Mixamo'dan kullanıyorum. Çevre için Open World Demo Collection kullandım ve Paint tool olarak internetten bulduğum ücretsiz ve kaliteli bir Landscape Materyal kullanıyorum ve linkini paylaşıyorum dileyen arkadaşlar kullanabilir.Free Landscape Material

Bu işler kolay asıl önemli olan senaryonun işleyisi, yapay zeka ve animasyonlar ve bütün bunları oyun olarak gerçeğe dönüştürebilmek. İş burada başlıyor işte. Tecrübelerinizden de yararlanarak İnşaallah er ya da geç bitirecem bu projeyi.. Böylelikle hem ilk projemi geliştirmiş olacağım hem de UE'yi öğrenmiş olacağım. :rolleyes: Hayalim UE de uzman olmak ve kendi oyunlarımı geliştirebilmek dua edin arkadaşlar.. :)

şimdiden güzel duruyor başarılar.

kinglord34' Alıntı:
Başarılarınızı diliyorum.Umarım istediğiniz gibi olur...

Teşekkür ederim kinglord34 hocam sağolun.

TR26SkyWalker26TR' Alıntı:
Hocam ekibe alım yapıyor musunuz? Bende acemiyim. :)

Daha ekip olamadım malesef  şu an için tek çalışıyorum. ;)  Ama İlerde iyi bir ekip ile çalışmak isterim elbette o  zaman olabilir.  Sağlam bir projenin içinde yer almak benim de hayalimdir.. :rolleyes:

ceri' Alıntı:
HarUnreaL' Alıntı:

2020-01-16-1.png

2020-01-16.png

şimdiden güzel duruyor başarılar.

Teşekkürler ceri hocam sağolun. Elimden geldiğince detaylı yapmaya çalışacağım. Fırtınalı bir atmosfer düşünüyorum henüz araştırmadım ama bu ağaçlara sonradan rüzgar efekti eklenebiliyor mu onu merak ediyorum.. :rolleyes: Detay detayı doğuruyor.. Böyle böyle bu işin içinde çıkamayacam galiba.. :D

ahtek07' Alıntı:
çalışma güzel gözüküyor anladığım kadarıyla ormanı bol yeşillik bol bir oyun nacizane fikrim optimization konusunu iyi halletmeniz olacaktır şimdiden kolay gelsin

doğru diyorsun ahtek07 hocam teşekkür ederim tavsiyen için, dikkat etmeye çalışacağım zaten şu anda resimde de görüldüğü gibi -Texture Streamin Pool Over- uyarısı alıyorum. Bu optimizasyonun şu anda sıkıntılı olduğunu mu gösteriyor? Daha şimdiden patlatmak üzereyim sistemi sanırım..  :)
Ads-z.jpg

Başarılar...

Levelinize DFAO eklemeniz işe yarayacaktır görsellik açısından. 

Texture Streaming Pool Over ise evet bir problem, level içerisinde kullandığınız texturelerin boyutu ve miktarı fazla olduğunu gösterir. Bundan kaçınmak için iki yol var; 
1-) Pool Size'ı genişletmek.(Engine içerisinde kullanılmaya ayırılmış olan vRam kullanımını daha yüksek bir boyuta çekmek. - r.Streaming.PoolSize = 1024 komutu.) - Çok önerilmeyen bir yol tabii bu.
2-) Texture kullanımınızı düşürmek. Texturelerin boyutlarını ve obje başına kullanmış olduğunuz material id'leri teke indirgemeniz işinize yarar.(Merge Tool)