SezgiN

Yeni üye
25 Ocak 2016
12
-3
0
(58) Sivas
Herkese merhaba öncelikle iki tane sorum var ilk sorum ben bi oyun yapımına başliyacağım ama bu oyunu steamde erken erişim oyunu olarak çıkartmayı düşünüyorum yavaş yavaş geliştirerek ilerlicem ama mesela ben oyunu yaptım steamde yayınlandı ben oyuna herhangi birşey eklediğimde oyun dosyalarından hangi dosyaya o yeni yaptığım eklendiğini bilicemde o dosyayı ben güncelleme olarak yayınlicam birazcık garip anlattım ama siz anlamışsınızdır  :) ikinci sorum ben oyunu multiplayer olarak yapıcam multiplayer için serverları nasıl açıcam.

SezgiN' Alıntı:
Herkese merhaba öncelikle iki tane sorum var ilk sorum ben bi oyun yapımına başliyacağım ama bu oyunu steamde erken erişim oyunu olarak çıkartmayı düşünüyorum yavaş yavaş geliştirerek ilerlicem ama mesela ben oyunu yaptım steamde yayınlandı ben oyuna herhangi birşey eklediğimde oyun dosyalarından hangi dosyaya o yeni yaptığım eklendiğini bilicemde o dosyayı ben güncelleme olarak yayınlicam birazcık garip anlattım ama siz anlamışsınızdır  :) ikinci sorum ben oyunu multiplayer olarak yapıcam multiplayer için serverları nasıl açıcam.

Güncelleme için tıpkı UE4 Launcher gibi ek bir uygulama daha yazmalısın ve bu sunucuna bağlanıp dosya denkliğini kontrol etmeli. Bu yüzden oyun içindeki güncellenebilir "asset"ler, ayrı ayrı "cook" edilmeli. Bu ders içeriği ayrı paketlemeyi nasıl yapacağını anlatmakta:
http://www.unrealengineturkiye.com/...me-exe-yapimi-konusu.html?highlight=paketleme

Multiplayer bir oyun geliştirip Editör üzerinde yerelde test edebiliyorsan, 1 adet "server build" 1 adet de "client build" aldıktan sonra; "client build"i Steam'de yayınlamalı, "server build"i ise bir sunucuya yerleştirmelisin. Sunucu burada herhangi bir sabit IP adresine sahip olabilir. Evdeki bilgisayarın sabit IP adresli ise o bile olur(upload hızı ve sistem özellikleri yetersiz gelecektir elbette). Muhtemelen bir "cloud hosting" kullanırsın. "server build" buraya kopyalanmalı ve burada çalıştırılmalıdır.

Son olarak, her soru cevap beklemek için sorulur aksi halde o bir soru değildir, olsa olsa "sesli düşünmek" olabilir. Bunu ayrıca belirtmene gerek yok. Bu haliyle başlık çirkin durmuş. Daha yenisin diye cevap verdim ama vermemem için kışkırtıyordu bu üslup.