dgnsparta

Üye
18 Nis 2022
52
-1
6
Belirtilmemiş
Merhaba arkadaşlar.

Oyunumu paketledim. Karakterim bir level'dan diğerine geçerken 2-3 saniyelik bir loading ekranı ortaya çıkıyor. Bir widget sanırım. Ancak bu widget'ı dosyalarımda kesinlikle bulamadım. Binlerce dosya taradım.

Viewportta bu ekranı göremiyorum. Yani Standalone Game'de de iki level arasında geçiş yapıyorum. Bu ekran yok. Normal PIE'de de yok. Dolayısıyla Widget Reflector kullanmak işime yaramadı. Sadece paketledikten sonra ortaya çıkıyor. Sanki yüklenmeyen sahnenin fotoğrafını çekiyor gibi. Ama sağ alt tarafta da üç nokta var. Yani level arasında yükleme yapıyor gibi.

Kodumda çok basit. İlk map'ta bir trigger var. İçine girince Open Level. Daha sonra diğer map'a geçerken aşağıdaki resim çıkıyor.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

sdfsfs.jpg

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

Hepsini filtreledim. Sanki böyle bir widget yok. Üç noktaya sahip hiçbir şey yok. Widgetler içindeki animasyonlara bile baktım. Ki inanır mısınız şu an bunu yazarken bile hala arıyorum.

Cevabınız için teşekkür ederim. 2 Tane aktif plugin vardı. İptal edip tekrar denedim. Standalone modu'nde görüntüleyebiliyorum o üç noktayı. Ama nerede olduğunu hala bulamadım. Hatta epic dosyaları içinde png ve jpg olarak o üç noktaları görseli bile aradım ama bir türlü bulamıyorum.

Tekrardan merhaba.

Sorunun kaynağı galiba level streaming ile ilgili. O ilgili üç nokta motordan kaynaklı olarak çıkıyormuş. Ancak bu ekranı nasıl geçebileceğim veya özelleştirebileceğim ile ilgili bilgi yok. Bu biraz saçma gibi geldi. Sonuç itibariyle bununla ilgili motorda nasıl bir widget olmaz ki. Ayrıca level streaming ayarları ile oynarsam evet o üç nokta kayboluyor ancak optimizasyonu bozuluyor bu sefer de.

Mutlaka o widget engine içerisinde vardır. Content Browser da "Engine Content" ayarını açman gerekebilir. Değiştirmek için engine source kullanman gerekebilir. Ama mutlaka o widget bir yerlerde vardır.

Tekrardan merhaba.

Sorunun kaynağı galiba level streaming ile ilgili. O ilgili üç nokta motordan kaynaklı olarak çıkıyormuş. Ancak bu ekranı nasıl geçebileceğim veya özelleştirebileceğim ile ilgili bilgi yok. Bu biraz saçma gibi geldi. Sonuç itibariyle bununla ilgili motorda nasıl bir widget olmaz ki. Ayrıca level streaming ayarları ile oynarsam evet o üç nokta kayboluyor ancak optimizasyonu bozuluyor bu sefer de.
Haritayı başlattığında sağda spawn olan her şey gözükür orayı bir kurcala widgetta orda oluşuyor olmalı. Adını bulabilirsin diye düşünüyorum. Actors kısmında. Ekranda gördüğümüz ağaç falan widget mı yani ? Eğer değilse Transition Leveldir o.
Travel yaparken kullanılır o da projects settings Maps-Levels diye bir kısımda game mode altında yer alıyor.
Eğer orası da boşsa bu sadece bir fotoğrafsa dediğim gibi widgeti spawn etmesinin 4 adet yolu var.

1- GameMode, özel bir gamemode tanımlanmışsa içerisinde widgeti çağıran bir kod vardır.
2- Level Blueprint, açılan levelde widgeti çağıran bir kod olabilir.
3- PlayerCharacterBP, bunu pek düşünmüyorum çünkü başka levellerde o widget açılmıyorsa bununla alakalı değildir.
4- GameInstance, Yine aynı şekilde açılan levele göre loading background veren bir kod dizimi varsa widget buradan çağrılıyor olabilir.

PlayerController var son olarak fakat onun da olduğunu düşünmüyorum. Bu söylediğim blueprint dosyalarına giriş yapıp CTRL+F ile Widget aratması yapmaya çalış. " Create Widget " diye aratmayı deneyebilirsin.
Eğer çok zorlanırsan dosyanın boyutu büyük değilse Drive platformuna yükleyip bana gönder ben bakayım.
Bu durum çok sıkıntı yaratmıyorsa, Open Level yapmadan önce PlayerController ile oyuncu kamerasının ekranını siyahlaştır. Yeni Levelde de siyahtan beyaza gidecek şekilde aydınlat. Araya delay koy. Mesela tamamen siyahlaştıktan 5 saniye sonra level değiştir. Yeni levelde de siyah başlasın ve 5 saniye sonra aydınlansın gibi. O zaman aradaki geçişleri atlayabiliriz.

Son düzenleme:
Cevabın için çok teşekkür ederim.

1. 2. 3. 4. bütün maddelerin üzerinden defalarca geçtim. Bunlar değil hocam.

Bu olay level streaming ile ilgili. Yani aslında o üç noktanın olduğu dosya visual studio ile görüntülenebilir ancak. Benim de o kadar bilgim yok.

Ama çok mantıklı ve aklıma yatan bir şey söyledin. Ekranı siyahlaştır. Bu harika bir fikre benziyor. Ancak bunu nasıl yapacağımı bulamadım. Karakterimde bir FPS, bir TPS bir tane de başka bir kamera var. Bunları player controller ile nasil siyahlaştırabilirim anlayamadım. Yani hangi node'ları kullanacağım?

Hocam drive'a atmak isterdim ama Unreal Engine Belgelerdeki boyutu 57 gb. Paketlendikten sonra 11'e düşüyor gerçi :)