leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,494
5
214
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
1-) Steam üzerinde her şeyim aktif , herhangi bir versiyon yüklemeden yani hiç derleme atmadan mağaza sayfamın görünür olmasını sağlamam mümkün müdür ? "Pek Yakında" veya TBA seçeneği ile . Sürüm yüklemeyeceğim fakat sayfa aktif halde görünür şekilde bekleyecek. Resimleri fragmanı sistem gereksinimleri vs gözükecek ama satın alma kısmında pek yakında veya başka bir şey olacak neler olabiliyor bilmiyorum. Ama çıkış tarihim net değil şuan sadece mağaza sayfam gözüksün insanlar görsün istiyorum.

2-) Sürüm yüklemek istiyorum fakat bunu sadece arkadaşlarımla kendi aramda test edebilmek için istiyorum herhangi bir kullanıcının erişememesi gerekiyor.

1.sorunun cevabını ben de merak ediyorum. 2.soru için ise mağaza sayfa yöneticisi altında özel ayarlar sekmesinde Steam Playtest özelliği var.Bir grup kişiye kısıtlı erişim açmak için yazıyor,ona bi bakabilirsiniz.

İkincisi yapılabiliyor onu kesin biliyorum çünkü geçmişte önceki şirketlerde sürekli yapıyorduk. Ama nasıl yaptığımızı şu an hatırlamıyorum. Private key falan dağıtıyorduk. Bir de şifremiz vardır. Şifresi olan indirebiliyordu. İndirenlerden de keyi olanlar oynayabiliyordu.

Birinci soruna cevap olarak yapılamıyor fakat dümdüz bir text dosyası dahi yüklesen kabul oluyor(Ben öyle yapmıştım). Mağazan aktif hale geliyor fakat kimse yüklediğin dosyaya erişemez merak etme. Orada sana ayrı seçenek sunuluyor.

Kendiniz test etmek istiyorsanız ayrı bir kanal oluşturuyorsun. Şifreli olarak. Bir tane developer key oluşturup test edecek kişiler o key'i aktif ediyorlar. Kütüphanede uygulamaya sağ tıklayıp özellikler kısmındaki beta kısmına oluşturduğun kanalın şifresini girip özel versiyona ulaşıyorsun.

hrrud21.png

Yeni uygulama dalı oluştur dediğinde isim ve şifre girip oluşturuyorsun.

8odgh2q.png

Teşekkür ederim. Daha sonra SteamWorks SDK programı ile developer adlı oluşturduğumuz kanalın APP ID sını yazıp oraya yükleme yapıyoruz değil mi ?
Arkadaşa dedim ki ben , githubla uğraşacağımıza ve devamlı uygulamayı upload edip uğraşacağımıza Steame test olarak yükleriz o zaten gerekenleri alıyor. Oradan canlı bir şekilde hem de steamden test etmiş oluruz.