DeveloperPHOBOS

Yeni üye
7 Eyl 2015
111
7
0
(54) Sakarya
Merhaba unreal ailesi sizlere bir sorum var. Mobil için bir proje yapıyorum ve normal olarakta menu için hud yaptım fakat bu hud 5 inç bır telefonda farklı, 10 inç bir telefonda farklı yerlerde gözüküyor. Yani bunu çözünürüğe oranlamam gerek bunu nasıl yapabilirim ?

teşekkurler :D :D

DeveloperPHOBOS' Alıntı:
Merhaba unreal ailesi sizlere bir sorum var. Mobil için bir proje yapıyorum ve normal olarakta menu için hud yaptım fakat bu hud 5 inç bır telefonda farklı, 10 inç bir telefonda farklı yerlerde gözüküyor. Yani bunu çözünürüğe oranlamam gerek bunu nasıl yapabilirim ?

teşekkurler :D :D

Aspect Ratio (Genişlik/Yükseklik Oranı) değiştikçe farklı sonuç almak kaçınılmazdır, ancak; ölçüler değişiyor ve bu oran değişmiyorsa aynı sonuçlar elde edilebilir.

Bunun için, UMG kullanıyorsan her zaman doldurma seçeneği kullanmalısın. Örneğin menü yapıyorsan önce bütün ekranı yayılmış Vertical Box kullan. Ardından menü tuşlarını bunun içerisine at ve Fill değerini aktifleştir. Bu yaklaşımla mümkün olabilir ancak.

UMG değil HUD üzerine Draw Texture gibi yöntemler kullanarak yapıyorsan da bütün bunları hesaplattırmalısın. Boyut ve pozisyonları ekran boyutuna göre relatif vermelisin. Örneğin bir menü düğmesinin pozisyonunu (200, 200) gibi sabit vermektense (?, 200) verebilirsin. ? yerine ekran genişliği * 0.25 diyebilirsin. Düğme genişliklerini de ekran genişliği * 0.5 şeklinde verebilirsin.

Cevabınız için teşekkür ederım :) pekı bununla ilgili bildiginiz bir Tutorial var mi ? Daha geniş olması açısından

Bilgileriniz kesinlikle işime yaradı ve event receive hud ile sanırsam ekran bilgilerine göre hud ı her cihazda ayni yere oturta biliyoruz :)

UMG kullandığınız zaman her objenin "anchor" noktasını uygun yere sabitlemeniz gerekli. Hangi çözünürlük hangi anchor noktasına uyar gibi bir liste yok yalnız, birkaç deneme yapmanız gerekli.