mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
589
2
43
28
Yaratık beni kovalarken belli mesafeye geldiğinde durup vuruş animasyonu oynatılıyor ve saldırı animasyonunun belli frame'inde yaratığın kılıcının Colliision aktif olyo hasar verebiliyor fakat ben yaratıktan kaçtığım için vuruş mesafesinin dışına çıkmama ramen hasar aıyorum. Yani benim collision ile yaratığın kılıç collision temas etmediği halde. Sanki ben kaçarken yaratık durup hasar vuraya başladığı an benim collision yaratığın vuruş animasyonunun başladığı lokasyonda gibi varsayılıyor. Saçma bi olay anlam veremedim. Sebebi ne olabilir vuruş mesafesinde olmamama ramen aldığım hasarın

Kodu göremediğimiz için kesin bir şey söylemek çok zor ama çok büyük ihtimalle kodu yazdığın yerde collision gerçekleştiren actörü değil de direk playercharacter i hedef olarak almışsındır. Bu da doğal olarak tüm kodu player character nerede olursa olsun etkileyecek duruma getiriyordur. En azından çoğu insanın yaptığı hata bu.

Karakteri cast ederek yapıyorum. Yaratığın silahına değdiği an hasar alyor . Klasik hasar sistemi işte. On component begin overlap - Cast karakter - Apply damage

OnComponentBeginOverlap -> **Other Actor** -> Cast to PlayerCharacter -> apply damage 
Sistemin bu şekildeyse yani "Other Actor" kullanarak yapıyorsan sıkıntı olmaması lazım. Başka bir yerlerde sürekli hasar veren bir kod falan unutmuş olabilirsin belki.