omer.hatay

Üye
2 May 2019
182
14
18
26
(34) İstanbul Avrupa
zYrEx.png

burda mermilerin arkasındaki izi nasıl kapatabilirim? Motion Blur kapalı, ki onunla da alakası olduğunu sanmıyorum. Motion Blur un farklı bir etkisi var. Not: Unreal Engine 5 ile çalışıyorum

Buna ghosting deniyor. Anti aliasingden kaynaklanıyor. Project settingsten anti aliasing metodu kapatıp tekrar baktığında sorun gidiyorsa ondan olduğunu onaylayabilirsin. O değlise lumen'den kaynaklı olabilir. Tabi AA yı kapatınca berbat olacak kenar düzeltmeleri. 

AA kenarları düzeltirken önceki karedeki görüntüleri alıp yeni taze render ile işler ve son halini hazırlar. Temporal AA özellikle en düzgün kenarları verirken en fazla ghostinge sahip AA dır ayrıca. Ghosting yapmayan sanırım tek AA MSAA anti aliasing ama o da deferred shading ile çalışmıyor. Sadece Forward shading ile çalışıyor. Forward shading de de lumen ve screen space, Ambient oculution gibi modern teknolojiler desteklenmiyor. 

Ben sırf bu ghosting yüzünden MSAA anti aliasing'i kullanmak için forward shading e geçtim çünkü karakterleri seçtiğimde altında yanan halka köylü yürürken arkasında bunun gibi iz bırakıyordu. Tepeden görünümlü strateji oyunu için berbat görüntüydü :)

Aslında temporal AA ve FSR gibi deferred shading de kullanılan AAda unreal engine pixeller için velocity pass ile o pixelin yeni renderlenen karede nereye gittiğini yazıyor ve AA hesaplarken bu pixellerdeki ghostingi engelliyor. Ama ben ne yaptıysam hareket eden nesnelerde çalıştıramadım.

Bu anlattığım şeyi güzelce örneklerle anlatıp birkaç çözüm sunan bir video :
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Lumenden çok şey kaynaklanıyor. Mesela ışık Fogdan geçerken kare kare oluyor. Karanlık yerler karıncalanıyor buhar gibi izler çıkıyor , ağaçların dalları bozuluyor lumen bozuk bir sistem şuan çok saçma şeyler oluyor. Luman kullanmamın tek sebebi light build etmemek. hiç sevmiyorum light buildingi çok bekletiyor beni 10 saat build ediyor. Sırf bu yüzden 20 fpsden vazgeçip lumen kullanıyorum.