Aslında bende yazmıştım sırayla :
Hp - characterBp (pawn)
Skiller - pawn veya animBp, hasarlar skill için spawnlanan actore gönderilen değer üzerinden
Raund süresi - game state
Karakter seçme - ( hiç Csgo oynamadım) ama seçilen karakteri spawnlama evet Game mode üzerinden
Exp dağıtma - evet maç sonunda game mode üzerinden belirlenip oyuncuya gönderilir ama serverda saklanır. Host bazlı bir oyun yapıyorsan Game Instance üzerinden saveleyip saklayabilirsin.
Yaratık exp - evet AiBp
Küçük bir ekleme yapayım, çünkü sonradan fark ettim. LevelBP yi sadece angarya işler için kullanın, sallıyorum gündüz-gece döngüsü var onu kontrol etsin, veya single player bir oyunda adam bir yere girince video oynatmasını istiyorsunuz, basit bir trigger ile videoyu oynatsın vs. onun harici levelBP kullanmanın hiçbir mantığı yok. Şöyle düşünün, multiplayer oyunda levelBP begin play ile süreyi başlattı, adamın bağlantısı zayıf. sonradan geldi levele o zaman ne olacak, sürekli get all class of actor ile her milisaniye kontrol mü ettireceksiniz, gibi gibi gibi. yada server bazlı bir oyunda levelBP hep orda çalışıyor (matchmaking değil ise), server üzerinden oyuncular hep sonradan gelenler sınıfında kalacaktır. hatta ve hatta biraz daha açayım,
Basit oluşum sıralaması şu şekilde,
Server ise dediğim gibi levelbp hep orda zaten aktif, host veya single player ise ilk devreye giren levelBP
Game mode
Game mode üzerinden game state
Yine game mode üzerinden player controller
player controller üzerinden pawn ve player state
yani zurnanın son deliği pawndır, multiplayerda bu oluşum sıralamasını dikkate alarak birbirlerine event gönderin yoksa gereksiz hata mesajlarıyla karşılaşırsınız.
Kolay gelsin