Myster1us

Yeni üye
28 Ara 2018
3
0
0
(34) İstanbul Avrupa
bilgisayardan yaptığım grafik ayarları menüsü yanlız  bilgisayarda çalışıyor  telefonda işe yaramıyor nedeni nedir acaba illa mobil için grafik dosyası var ondan mı yapmam gerekli low medium high ayarlarını

Myster1us' Alıntı:
bilgisayardan yaptığım grafik ayarları menüsü yanlız  bilgisayarda çalışıyor  telefonda işe yaramıyor nedeni nedir acaba illa mobil için grafik dosyası var ondan mı yapmam gerekli low medium high ayarlarını

Merhaba, sorununuzu tam olarak anlayabilmiş değilim, bir çok kişinin de anlayamayacağı kesin. Sorununuzun ne olduğunu detaylı bir biçimde bizimle paylaşabilirseniz size forumda çok kısa sürede dönüş yapılabilir. Yazılarınızdan sadece bir grafik ayarları menüsü sorununu çıkarabildim, ama burada benim çıkarımlarla soruyu cevaplamam doğru olmaz. Hatanın tam olarak nerde başladığını yada neden olabileceğini anlamamız için sizin yaptığınız grafik ayarları menüsünün tabi eğer doğru anladıysam blueprint kodlarının resmini ve grafiği ne için kullanıyorsunuz bunları bilmeden yardımcı olamayız. İyi forumlar dilerim.

KralArsla10' Alıntı:
Myster1us' Alıntı:

Merhaba, sorununuzu tam olarak anlayabilmiş değilim, bir çok kişinin de anlayamayacağı kesin. Sorununuzun ne olduğunu detaylı bir biçimde bizimle paylaşabilirseniz size forumda çok kısa sürede dönüş yapılabilir. Yazılarınızdan sadece bir grafik ayarları menüsü sorununu çıkarabildim, ama burada benim çıkarımlarla soruyu cevaplamam doğru olmaz. Hatanın tam olarak nerde başladığını yada neden olabileceğini anlamamız için sizin yaptığınız grafik ayarları menüsünün tabi eğer doğru anladıysam blueprint kodlarının resmini ve grafiği ne için kullanıyorsunuz bunları bilmeden yardımcı olamayız. İyi forumlar dilerim.

grafik ayarları menüsü yaptım execute console command ile  her zaman yapılan şekilde bilgisayarda çalışıyor o yüzden blueprintte hata filan yok  sadece mobilde çalışmıyor burdaki sorum da mobilde grafik ayarları manuel olarak yapılmıyormu zaten execute console command  ile yapıyorum pc de çalışıyor

fetch

benim sorum pc de çalışan şey neden mobilde çalışmıyor

Mobil de çalışmama nedeni bunun bir çok sebebi olabilir. Tasarladığınız menü mobile büyük geliyor da olabilir,  Ama benim aklıma tuşlama sorunu geliyor sonuç olarak siz bunu pc de yaptınız, peki tuşlama kısmını nasıl ayarladınız ve mobile uygun mu o tuşlar bunu kontrol ettiniz mi?

Şunu demeden geçemeyeceğim, bizim tahmin yoluyla sorunun ne olduğunu anlamamız mümkün değil sorun sizi çileden çıkarmış da olabilir fakat sorunun kaynağını bulmamız için her detayı incelememiz gerekiyor, sorunun tam olarak neyden ve ya nereden kaynaklandığını bilmeden soru sormak pek de yararlı olmuyor gördüğünüz gibi..

KralArsla10' Alıntı:
Mobil de çalışmama nedeni bunun bir çok sebebi olabilir. Tasarladığınız menü mobile büyük geliyor da olabilir,  Ama benim aklıma tuşlama sorunu geliyor sonuç olarak siz bunu pc de yaptınız, peki tuşlama kısmını nasıl ayarladınız ve mobile uygun mu o tuşlar bunu kontrol ettiniz mi?

Şunu demeden geçemeyeceğim, bizim tahmin yoluyla sorunun ne olduğunu anlamamız mümkün değil sorun sizi çileden çıkarmış da olabilir fakat sorunun kaynağını bulmamız için her detayı incelememiz gerekiyor, sorunun tam olarak neyden ve ya nereden kaynaklandığını bilmeden soru sormak pek de yararlı olmuyor gördüğünüz gibi..

mobilde tuşlar gözüküyor tıklanıyor ancak  grafik ayarlama kodu mobilde işlemiyor fotoğraf göstericek birşey yok o yüzden atamıyorum  tıklanıyor bile sadece işlevi yani grafik ayarlaması çalışmıyor mobilde ve bayadır da böyle başka nasıl bir yolu olabilir anlıyamadım bir türlü :(

Myster1us' Alıntı:
KralArsla10' Alıntı:

mobilde tuşlar gözüküyor tıklanıyor ancak  grafik ayarlama kodu mobilde işlemiyor fotoğraf göstericek birşey yok o yüzden atamıyorum  tıklanıyor bile sadece işlevi yani grafik ayarlaması çalışmıyor mobilde ve bayadır da böyle başka nasıl bir yolu olabilir anlıyamadım bir türlü :(
Eğer dediğiniz gibiyse paketleme yapmadan önce bir şeyleri atlamış olmanız muhtemel Android paketleme buradaki paketleme işlemine göre yapmanızı tavsiye ediyorum.
Bir de grafik ayarları kısmında ise size şu Mobil Grafik konusunu incelemenizi öneririm. Burada mobil cihazlar için performans detaylarını anlatıyor, nasıl ayarlanabileceği kısmında da biraz bilgi veriyor yardımcı olacağını varsayıyorum. Onun dışında grafik ayarlarının kodlarının vb. etki etmeme durumu gözükmüyor biraz araştırdım bulabildiğim sadece ingilizce kaynak'tı zaten çok fazla konuda yok buna benzer. 
Bana göre kodlamaların farklısı yani mobile ayrı kodlar laptopa ayrı kod hiç sanmıyorum olmaz en azından bildiğim kadarıyla, BP de işlemimiz neyse o'dur sonuç olarak arka planda çalışan bir koddur, tabi bir kısım var ki o sıkıntı olmuş olabilir. Mobil de olaylar basit işler yani low, medium, high, çoğu mobil oyunlarda ayarlara fazla dikkat etmezler sonuçta bir PC değildir, demem o ki fazla detaylı bir ayar da yapmanıza gerek yok ve de ayarların işleyebilmesi(kodların görünür şekilde etkilemesi) için uygun ortamın da olması gerek nasıl ki ağaçların görsel kalitesi sadece ağaçlarda fark edilebilirse tüm ayarlarda öyledir, buna da dikkat ediniz gözden kaçırmadığınıza emin olun.