lolissa98

Yeni üye
26 Mar 2019
3
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Ben android oyun yapıyorum. karakterin eline kutu alması gerekiyor ve alıyorda fakat karakter kutu üzerindeyse bu kutu karakteri sağa sola sürüklüyor. kutu üzerindeyken kutuyu oynatırsam sürüklenip fırlıyorum. Bu hertürlü physics actorde geçerli . simule edilmiş objelerin üzerindeyken obje hareket ederse fırlıyorsunuz bunu nasıl durdururum ? yada bu kutu biryere çarpılı kaldığında nasıl düşer?

zoraki' Alıntı:
lolissa98' Alıntı:
simule edilmiş objelerin üzerindeyken obje hareket ederse fırlıyorsunuz bunu nasıl durdururum ? 

Fizik  çarpışmasını engellemen gerekiyor. statik mesh ayarları Collision presets kısmından bu işi kolayca hallede bilirsin.

Fiziği kapanmayacak, kutuyu elime alıp atabilcem ittirebilcem ama üstüne çıktığımda beni savurmayacak...

lolissa98' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:
@zoraki doğru söylüyor. Objeyi elinize aldığınız zaman collision'ı kapatmanız gerekiyor. Kutuyu fırlattığınız zaman ise collision'ı geri açabilirsiniz.

collisionu kapatırken kutu elimdeyken duvara falan girmezmi

Hocam dedikleri doğru meslan bir objeyi alırken colisionu kapatırsın fırlatırken açarsın bu bir cözüm yada şöyle yap bir delay koyarsın objeyi tuttuktan sonra 0.5 sn falan collision kapalı olmasını sağlarsın Buda basit bir cözüm yöntemi yoksa collisionu kapatmadan biraz zorlanırsın

lolissa98' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:
@zoraki doğru söylüyor. Objeyi elinize aldığınız zaman collision'ı kapatmanız gerekiyor. Kutuyu fırlattığınız zaman ise collision'ı geri açabilirsiniz.

collisionu kapatırken kutu elimdeyken duvara falan girmezmi

Objeyi attach ettiğiniz için zaten collisionu kapatmasanız bile duvarın içine girmiş olacak. Onun için karakter CapsuleComponent'ı büyütebilirsiniz.

Kutunun collision preset'inde sadece oyuncuyla(skeletal mesh ve capsule component) olan collision'ını kapatırsan(Capsule component genelde Pawn oluyor, Pawn kanalını Ignore yapacaksın) kutu oyuncuyla çarpışmaz ama çevreyle etkileşime devam eder.