Korbey

Yeni üye
23 Ağu 2015
93
8
0
(16) Bursa
Yapmaya başladığım çoğu mini oyunda yaşadığım sorun neredeyse her zaman ışıklandırma oluyor.
Bende bu yüzden sizden bu konuda yardım istemek istedim. İlk sıkıntım koyduğum Directional Light'ın
duvarların içinden odalar için yaptığım ışıklandırmaya etki etmesi oldu. Sonradan açık havada geçen
mini bir parkur oyunu yapmaya başladım ve açık dünyayı ışıklandırmaya çalışırken her zaman bir yer
gölge kaldı ve istediğim o güzel göze hitap eden ışıklandırmayı başaramadım.
Genel olarak ışıklandırma ve bu sorunları nasıl çözüceğim hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.
Benim için zaman ayırdığınız için teşekkürler.

Öncelikle modellerin lightmap UV'lerinde üst üste binmiş yüzeyler olmamasına dikkat edin. Level içinde ışıkları build etmek istediğiniz alanı kapsayan bir lightmass importance volume kullanmayı unutmayın. Son olarak da reflection capture actorleri ihmal etmeyin ki iç ve dış mekan yansımaları aynı olmasın. Bunları zaten yapıp yine de sorun yaşıyorsanız karşılaştığınız sorunların screenshot'larını upload edin oradan yola çıkarak yardım edelim.

Jacky' Alıntı:
Öncelikle modellerin lightmap UV'lerinde üst üste binmiş yüzeyler olmamasına dikkat edin...

Öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler eğer zamanınız varsa dış mekan ışıklandırması hakkında daha fazla bilgi verebilirseniz sevinirim yazımdada belirttiğim gibi genel olarak ışıklandırma benim için problem oluyor her ne kadar çalışsamda aradığım göze hitap eden ışıklandırmayı yapamıyorum. İlginiz için teşekkürler.

Objeler bsp ise lightmap boyutunu düşürün.

Eğer bsp değilse lightmap boyutunu yükseltin.

Demişti Jacky,ve sorun çözülmüştü.

(Konu adı oval gölgeler di galiba.)

Dış mekan için haritanın boyutuna göre dinamik aydınlatma kullanmanız gerekebilir(mobil için değil tabi.) Dinamik aydınlatma kullandığınız zaman da lightmap'lerle bir alakanız kalmıyor. En basit dış mekan dinamik aydınlatma kurulumu Movable Directional Light ve Movable Skylight'tan oluşur. Sadece directional light kullandığınız zaman gölgeler tamamıyla siyah olur(GI olmadığı için), o yüzden skylight ile gölgelere gökyüzü ve çevreden gelen indirek aydınlatma etkisi verirsiniz, Skylight intensity de istediğiniz aydınlık oranına göre ayarlanır.
Dediğim gibi şu anda nasıl birşey yaptığınızı screenshotlarla gözterip ne tür ışıklar kullandığınızı söylerseniz daha rahat yardımcı olabiliriz.