10 Eyl 2019
157
5
18
(48) Muğla
Google play deki oyunlara fazla güncelleme atınca kayıt metodu bozuluyor mu ? Ya da mesela kayıt metodunun içine 3 ten fazla kayıt edilecek değişken ekleyince sistem bozuluyor mu ? Google playdeki oyunumun kayıt metodu qayet güzel çalışıyorken bu iki sebepten birinden bozuldu ve şimdi düzelmiyor.  Oyuna 1 hafta içinde 5-6 güncelleme attım ufak hataları değiştirip falan kayıt metoduna 1 kez müdahale ettim yeni değişken ekledim güncelledim eski değişkenler çalışıyordu yeni değişkenler çalışmıyordu başka bir şey için yine güncelleme attım bu sefer hepsi bozuldu kayıt metodunun. Şimdi dosyalarda biraz karıştırdım oyunun dosyasında  save kısmı fazla cook işleminden dolayı 8 gb kadar olmuş oyun 200 mb normalde orda bi sıkıntı yok hala 200 yayınlanıyor ama acaba save dosyası fazla şişmiş olabilir mi ? Ayrıca dosyaya girip save içindeki cook edilmiş save slotu sildim tekrar yeni slot oluşturdum olmadı .  Fikirleri, önerileri alabilirim.

Eğer kayıt ettiklerinin arasında structure var ise bu sorun çıkarabiliyor, hele ki structure içine ekleme değil de isim değişikliği yaptıysan bu doğrudan hata olarak karşına çıkıyor, editor üzerinde sorunu gidermek için save klasörünü komple silebilirsin ancak telefonlarda hatayı düzeltmek için dosya yöneticisi içinde UE4Game klasörünün silinmesi gerekiyor ki oyuncular bununla ne kadar uğraşır muamma, o yüzden en temizi kaydetmek istediklerin structure içindeyse başta doğru belirlemek lazım.

Soruma uzun zamandır bu kadar net cevap alamamıştım hocam sağolasın . Aynen  structer içinde yaptığığım isim değişiklikleri vardı. Ve isim değişiklikleri yapmıştım muhtemelen dediğin gibi çünkü kayıt metodu silip komple baştan yapmıştım yine olmamıştı buda muhtemelen telefonlardaki ue4 klasörünen kaynaklı . Yeni indirilen telefonlarda aynı sorun mevcut .Mesela boş bir proje oluşturup her şeyi oraya taşıyıp yeni kayıt metodu yapsam bunu paketleyip aynı oyunu güncellesem  telefonlarda yeni ue4 klasörü oluşturur mu ? Yine aynı sorun olur mu dolambaçlı bir yol ama . Bu arada  her oyun için ayrı ue4 klasörü oluşturuyor değil mi telefonlarda ?

Boş proje olayını dene ancak oyunun adı, store ID si filan aynı olunca muhtemelen aynı klasöre atacaktır, her yeni oyun için UE4Game klasörü içinde oyunun başlığı altında yeni klasör açar ancak UE4 klasörü tektir.

Ek olarak !!!!!

Herhangi bir structure da yaptığın değişiklik sonrası, o structuredan referans alan ne varsa, actor-pawn-widget vs.. fark etmez, her birine tek tek girip "Compile-Save" yapmak zorundasın, Compile yapılmadığı sürece structurelar üzerinde yapılan değişiklikler actorlere işlenmiyor, bu da hataya sebebiyet veriyor!!!

Anladım hocam bilgiler için sağolasın. Structure olmadan yeni bir kayıt metodu oluşturup bi güncelleyecem muhtemelen olmaz ama olmadı oyunu farklı bir projede hazırlayıp tekrar sürerim zaten çok yaygın değildi  reklamı falan yoktu .