Thunderbolt

Aktif üye
7 Ocak 2016
188
27
28
28
(22) Edirne
blindsightames.net
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere 1-4 Şubat tarihlerinde Gaming İstanbul Etkinliği Olacak. Bizimde orada sergileyeceğimiz 2 adet oyunumuz var, birisi benim tek başına geliştirdiğim First Person Shooter projesi, diğeri ise Top Down Shooter Sci-Fi Projesi. Etkinlik süresince orda forumdan katılım sağlayacak arkadaşlar var ise Ziyaret edebilirseniz sevinirim. Forumdan birilerini görmek beni sevindirir :)

Thunderbolt' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere 1-4 Şubat tarihlerinde Gaming İstanbul Etkinliği Olacak. Bizimde orada sergileyeceğimiz 2 adet oyunumuz var, birisi benim tek başına geliştirdiğim First Person Shooter projesi, diğeri ise Top Down Shooter Sci-Fi Projesi. Etkinlik süresince orda forumdan katılım sağlayacak arkadaşlar var ise Ziyaret edebilirseniz sevinirim. Forumdan birilerini görmek beni sevindirir :)

Normalde Samsun'da yaşıyorum ama GİST için İstanbula geleceğim. Standınız nerede olacak veya stüdyonuzun ismi ne?

Bu tarz yerlere geliştirici olarak katılmak, stand açmak için neler yapmamız gerekiyor? Biraz aydınlatır mısınız beni.

Etkinlikten etkinliğe değişebiliyor Gist için bizden oyun görüntülerini ve iletişim bilgilerini google form ile göndermemizi istediler. Son başvuru tarihinden 6-7 gün sonra geri bildirim yapıldı. Her ekibe kullanabilecekleri alan verdiler.

Benim çocuklarla orada olacağız.En sevdiğim alan zaten geliştiricilerin olduğu bölüm.(Bir de Cosplay :))Geçen sene bir önceki seneden projeler de vardı.2 fuar aynı 2 projeyi görmüştüm.Tırları kendin yükleyip taşıyordun birisinde.Unity ile çalışıyorlardı.Diğeri de bir Fps var yine böyle,teyzelere ateş ediyorduk.Steam'da görünüyor ama bitmemiş.Pek başvuru yok sanırım ki aynı projeleri tekrar alıyorlarGeçen sene katıldıysanız sizinle zaten tanışmışızdır.Zira tüm standları tek tek dolaştım ve herkesler konuşmuştuk.Hatta bir arkadaş geçen senede hatırladı beni.Umarım görüşürüz.

2016 daki  ilk  gist ve geçen sene katıldığım  tecrübelerim  ile şunu diyebilirim;

Fuar her sene  geliştikçe  gelişiyor ve bizim gibi  geliştiricilere  mükemmel  fırsat sunuyor.Yatırımcılar ile  birebir  görüşme  fırsatınız oluyor ve  projenizin  popülatesini  fena halde   yükseltiyorsunuz orada.(Röportaj   vermek zorunda kalıyorsunuz yada   oyun gezer gibi  dergiler ile direk kontak halinde oluyorsunuz)

Ama işin  kötü  kısmı şu, Oradan  beklediğiniz ilgiyi  alamazsanız ve  çabalamazsanız   4  gününüz  boşa  gitmiş oluyor.Pazarlama  bu işin kilit noktası(Tanıtım yapmanın altın kuralı)

Hatta   başka bir tavsiye daha verecek olursam,  Eğer tanınmış  birisi değil iseniz  fırsatlar  çok  gülmüyor  yüzünüze. Geçmiş yıllarda çeşitli bağımsız yapımların yapımcıları oyun sektöründe kim var kim yok  kontakt halinde oldukları  için istediklerinin çok daha fazlasını elde ettiler.(isim vermek istemiyorum  anlayan anlamıştır)

Umarım fuarda başarı ile çıkarsınız  hocam benim yaptığım  bazı hataları yapmazsınız :)