daimon06

Yeni üye
4 May 2016
4
0
0
(6) Ankara
kuklagames.com
Arkadaşlar projemizde  birden fazla silah kullanacağı için soket kullanarak ele sabitliyorum silahı fakat reload animasyonunu çalıştırdığımda sol el sarjörü tutmuyor bi hayli üstünde kalıyor  size sormak istediğim  silah animasyonları beden ile tek bir iskelet kullanarak mı hazırlamamız gerekiyor yoksa silahın animasyonu ayrı bir iskelet bedenin animasyonu ayrı bi iskelet olarak mı yapmamız gerekiyor  yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhabalar;
Silah animasyonu ile Karakter animasyonunun ayrı olması daha verimli olacaktır. Yani her ikisinin ayrı iskeleti olmalıdır.

qukla' Alıntı:
Merhabalar;
Silah animasyonu ile Karakter animasyonunun ayrı olması daha verimli olacaktır. Yani her ikisinin ayrı iskeleti olmalıdır.

Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Peki şarjör  kısmını nasıl yapmamız gerekiyor iskeletler ayrı olunca el sarjörü tumuyor

Bunun bir çok sebebi olabilir. Hangi programı kullanıyorsun animasyon için ? Bir de socket lerin yerlerinin doğru olduğuna eminiz değil mi ?

Reload' un silah üzerindeki animasyonu sadece reload sırasında silahtaki değişikliklerden ibaret olacak. Yani misal sadece silahın şarjörünü çıkartıp atacaksan, silah için gerekli olan animasyon sadece şarjörün silahtan ayrılması ve tekrar birleşmesinden ibaret olacak. Ayrıca el için de bu animasyona pararel bir şarjör çıkarma animasyonu olacak.

Eğer el şarjörü kavramıyorsa muhtemelen harici programda (3dmax / blender gibi) ayarlarmaları düzgün yapılmamıştır diye tahmin ediyorum.

Ama başta da dediğim gibi bu durumun başka başka sebepleride olabilir.

qukla' Alıntı:
Bunun bir çok sebebi olabilir. Hangi programı kullanıyorsun animasyon için ? Bir de socket lerin yerlerinin doğru olduğuna eminiz değil mi ?

Reload' un silah üzerindeki animasyonu sadece reload sırasında silahtaki değişikliklerden ibaret olacak. Yani misal sadece silahın şarjörünü çıkartıp atacaksan, silah için gerekli olan animasyon sadece şarjörün silahtan ayrılması ve tekrar birleşmesinden ibaret olacak. Ayrıca el için de bu animasyona pararel bir şarjör çıkarma animasyonu olacak.

Eğer el şarjörü kavramıyorsa muhtemelen harici programda (3dmax / blender gibi) ayarlarmaları düzgün yapılmamıştır diye tahmin ediyorum.

Ama başta da dediğim gibi bu durumun başka başka sebepleride olabilir.

Animasyonu Blender da hazırlıyoruz.  
Video : İzlemek İçin Tıklaklayın
Ayrıca skype kullanıyor musunuz. Ufak bir görüşme yapmamız mümkün mü? Animasyoncu arkadaşımıza  animasyonu nasıl hazırlamamız hakkında ufak bir şeyler gösterirseniz çok sevinirim işin içinden çıkamadık

Maalesef skype kullanmıyorum zaten mikrofonum da yok.

Ama bu animasyonda el animasyonu ile şarjör animasyonu pek uyumlu değil gibi. Bir kere şarjör animasyonu çok daha hızlı gidiyor, ayrıca aynı noktada başlamıyorlar. Şarjör değiştirme animasyonunun ( silah iskeletindeki) play rate ini biraz düşürmeyi dene bakalım ne olacak. play rate i 0.7 falan yapsan az biraz toparlar gibi.

qukla' Alıntı:
Maalesef skype kullanmıyorum zaten mikrofonum da yok.

Ama bu animasyonda el animasyonu ile şarjör animasyonu pek uyumlu değil gibi. Bir kere şarjör animasyonu çok daha hızlı gidiyor, ayrıca aynı noktada başlamıyorlar. Şarjör değiştirme animasyonunun ( silah iskeletindeki) play rate ini biraz düşürmeyi dene bakalım ne olacak. play rate i 0.7 falan yapsan az biraz toparlar gibi.

Teşekkür ederim ilginiz ve alakanız için biz  biraz daha üzerinde çalışalım