onuronder

Yeni üye
27 Tem 2015
66
0
0
34
(34) İstanbul Avrupa
Bişey öğrenirken ciddiyetle öğrenmek içimizdeki azmi kalıcı yapıyor.Okuldayken dersten bağımsız arkada lak lak yapanlar beni dersten soğutuyordu mesela.UE4 için açılan diğer forumlar ve facebook sayfalarında ciddiyetsizlik hat safha da.Karşımdaki ne kadar ciddiyse ben en az o kadar ciddi olabiliyorum.Burda saygısız insan da görmedim.Yaşadığım çevre de bu pek alışıldık birşey değil.Bu şekilde her öğretileni kapabiliyorum.

2-3 yıl önce bir oyun geliştirme formunda üyeydim ve insanlar aşırı derecede birbirlerine laf sokuyordu ve kimse kimsenin yaptığı işi beğenmiyordu. Yöneticilerde aynı şekilde bu duruma kendini kaptırmıştı. O zamanlar demiştim, ilerde forum kurarsam; forumumda böyle insanlara yer yok diye. 1-2 tane trollemeye gelen arkadaş ilk postlarında direk ban yediler. Ciddiyeti olmayan ve millete çamur atacak arkadaşlara burada ihtiyacımız da yok, öğretecek bir şeyimizde yok :)

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
2-3 yıl önce bir oyun geliştirme formunda üyeydim ve insanlar aşırı derecede birbirlerine laf sokuyordu ve kimse kimsenin yaptığı işi beğenmiyordu. Yöneticilerde aynı şekilde bu duruma kendini kaptırmıştı. O zamanlar demiştim, ilerde forum kurarsam; forumumda böyle insanlara yer yok diye. 1-2 tane trollemeye gelen arkadaş ilk postlarında direk ban yediler. Ciddiyeti olmayan ve millete çamur atacak arkadaşlara burada ihtiyacımız da yok, öğretecek bir şeyimizde yok :)

Böyle insanlar hep ben merkezci oluyor.Diğer insanların yapabildiklerine düşüncelerine saygı duymuyorlar ve önünde eğilecek inceliği gösteremiyorlar.Hayattan aldıkları birşey olmadığı için biraz acıyorum sadece.

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:

Doğru mantıkda bu zaten. Olması gereken budur. Sonuçta bu sitede birbirine laf sokmak dalga geçmek hiçbirşeye yaramaz. Burada birşeyler öğrenmek için bulunuyorsak herkesin birbirine saygı duyması ve ciddiyetle cevap vermesi gerek sorulara. Gidişat gerçektende çok iyi :)

RecLast' Alıntı:
Doğru mantıkda bu zaten. Olması gereken budur. Sonuçta bu sitede birbirine laf sokmak dalga geçmek hiçbirşeye yaramaz. Burada birşeyler öğrenmek için bulunuyorsak herkesin birbirine saygı duyması ve ciddiyetle cevap vermesi gerek sorulara. Gidişat gerçektende çok iyi :)

Düşüncelerimiz karşılıklı :) Benim de bu başlığı açmamın amacı yeni gelen arkadaşlara örnek olması ve yaşı küçük üyelerinde bilgi öğrenirken bu işteki adabı öğrenmeleridir.Kısacası olaydan nem kapmaları için.Forumlardan ve topluluklardan bir kaç izlenimi aktarmak istiyorum izniniz olursa.Bir örnek vereyim.Unreal Engine Türkiye'nin youtube kanalında eğitim videoları var mesela.Videoaların altında veya forumda "videolar neden gecikiyor,eğitim videoları nerede kaldı" gibi sözler sarfediliyor.Dolayısıyla hiç hoş bir tavır sergilemiyorlar.Bu konuda ve davranış bakımından edindiğim izlenimler şunlar;
Eski üyeler bilir az çok.Ben yeni üyelere hitap etmek istiyorum.(okurken herkez üstüne alınmasın,böyle yapanlara bir sözüm yok)

-Karşılıksız bir bilgi öğrenmek için istek de bulunmak istiyorsanız öncelikle rica ediniz.

-Forum da veya topluluk da herhangi bir kişiye incitici söz söylerseniz gururu kırılabilir.O kişi de daima kendini savunma hakkına sahiptir.Buda kargaşa yaratır.Zaten kalp kıran insanların iyi bir insan olduğuna inanmıyorum.

-Hani herkezin sabrının sınırı var derler ya.Saygı sınırını zorladığınız zaman karşınızdaki kişi ağır sözler sarfedebilir.Buda her iki taraf için o günkü öğrenim performansını olumsuz etkiler.Buna psikolojik bir durum diyebiliriz.İnsan tabiatında var.

-Eğer öğrenme konusunda istekliyseniz zaten bu anlaşılır.Bunu gören bilir kişiler de size bişey öğretmek için istekli olur.

-Asla kimsenin özeline girmeyin.Bunu kimse kabullenemez.Forum da buna yer yok.Normalde de olmaması gerekir zaten.Eğer ki kasıtlı yapılıyorsa bunun yapan kişi hakkında endişelerim var.Mantıklı bir insan olup olmadığı hakkında dolayısıyla her kez aynı düşünceye kapılabilir.

-Edindiğiniz bilgiler karşısında teşekkür etmek minnettarlık sembolüdür.Böyle yaparsanız öğrenmenin bir sonu gelmeyecek inanın.

Benim topluluklardan ve forumlardan aklımda kalan izlenimler bu kadar.Eğer sizinde edindiğiniz izlenimler varsa ekleyin.Bir insanın içinde varsa bundan ders alacağına inanıyorum.