mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
589
2
43
28
Haritama bitkileri çimenleri ben foliage şeklinde ekliyorum yani olması gereken de bu zaten ama mesela ufak tefek kenarlara köşelere çalılar otlar vs eklemem gereken durumlar olabiliyor bunu da direkt sürükle bırak şeklinde mesh olarak atıyorum. Özellikle ağaçları sürükle bırak yaparak ekledim. Bu varlıkları Direkt mesh olarak eklemek optimizasyon açısından sorunlar oluşturur mu acaba merak ediyorum.

Tamamının nanite olması hiçbir şey değiştirmez, az miktarda olması tabii ki pek birşey değiştirmez ancak yoğun olarak kullanman durumunda başına iş açabilir, biliyorsun ki static mesh olarak attığın her obje draw call olarak sana geri dönecektir :) foliage tarzı meshlerde two sided material ve de AA açısından biraz sıkıntılı objeler, tek telk sürükle bırak yapmaktansa bunları detaylı kullanmak istediğin yerlerde foliage paint olarak atıp elle tek tek yerlerini değiştirebilirsin, bu durumda sürükle bırak yapıp yerleştirmenle bunun arasında bir fark yok iş yükü olarak.

Tamamının nanite olması hiçbir şey değiştirmez, az miktarda olması tabii ki pek birşey değiştirmez ancak yoğun olarak kullanman durumunda başına iş açabilir, biliyorsun ki static mesh olarak attığın her obje draw call olarak sana geri dönecektir :) foliage tarzı meshlerde two sided material ve de AA açısından biraz sıkıntılı objeler, tek telk sürükle bırak yapmaktansa bunları detaylı kullanmak istediğin yerlerde foliage paint olarak atıp elle tek tek yerlerini değiştirebilirsin, bu durumda sürükle bırak yapıp yerleştirmenle bunun arasında bir fark yok iş yükü olarak.
Foliage şeklinde ekleyip selekt modda düzenleyebilirim biliyorum :D Bazı zamanlar sürükle bırak daha hızlı oluyor diye tercih ediyordum açıkcası
Direkt mesh ve foliage olarak eklemek dışında PCG olarak da ekleyebilirsin. PCG oldukça iş görür.
Onu bilmiyorum o tam olarak ne

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

emin e katılıyorum alternatiftir ama biraz öğrenmen gerekecek, sistemi biraz alışılmışın dışında olsada mantığını anladın mı çok da dertli değil.