ululemr

Yeni üye
6 Mar 2015
201
23
0
37
(34) İstanbul Avrupa
fb.me
Merhaba arkadaşlar,

Dün gece UE4 4.9 ve 4.10 için FMOD indirdim fakat sanırım FMOD çalışmıyor ya da ben tam olarak beceremedim!

FMOD'un nasıl kurulum yapıldığını biriniz bana gösterebilir mi? :s :(

Jacky' Alıntı:
Projenizin içinde Plugins klasörüne yerleştirirseniz çalışması lazım. 4.10 da henüz denemedim ama önceki sürümlerde hiçbir sorun çıkartmadı bende.

Evet, bunu da yaptım ama olmadı!

Mümkünse eğer, FMOD'un nasıl kurulum yapıldığını UE 4.9 üzerinde bir ders videosu hazırlayabilir misiniz acaba Mehmet Abi? :huh: Buna ihtiyacım var. Araba sesleri ve oyun içi müzik ve buton seslerini yapmam lazım.

Video çekmeye değecek bir durum olsa çekeyim de öyle bir durum yok. Tek yapman gereken plugin'i projenin Plugins klasörüne çıkartmak. Bunu yaptıktan sonra FMOD componentlarını Blueprintler içinde görebilmen lazım. Eğer olmuyorsa FMOD'un kendi forumunda soruştur istersen.

Jacky' Alıntı:
Video çekmeye değecek bir durum olsa çekeyim de öyle bir durum yok. Tek yapman gereken plugin'i projenin Plugins klasörüne çıkartmak. Bunu yaptıktan sonra FMOD componentlarını Blueprintler içinde görebilmen lazım. Eğer olmuyorsa FMOD'un kendi forumunda soruştur istersen.

Abi açıkçası FMOD'u daha önce kullanmadım ve ilk defa kullanacağım. :(

FMOD yapımcılarının hazırladığı derslerin birincisi olan "FMOD Studio for UE4 Video 1 - Getting Started" videosunda ne yapıyorlar ise aynısını yaptım ama olmadı. İndirdiğim "FMOD Studio UE4 Engine Integration for Windows/Android" winrarın içerisinden çıkan "FMODStudio" klasörünü hem "Epic Games\4.10\Engine\Plugins" içerisine, hem de proje klasörüm olan "Epic Games\Unreal Projects\UDS02\Plugins" içerisine attım ama çalışmıyor! Yoksa "FMODStudio" klasörünü değil de, sadece içerisinde bulunan "FMODStudio.uplugin" dosyasını mı "Plugins" klasörlerine atacağım? :huh: :s

Valla abi daha önce kullanmadığımdan, nasıl kurulduğunu bilmiyorum! :(  :s  :angel:  :blush:

FMODStudio klasörünü olduğu gibi sadece proje/Plugins klasörüne atman yeterli. Ardından projeyi açınca Edit > Plugins bölümünden FMOD'un etkin olup olmadığını kontrol et bir de. Değil ise etkinleştirip editörü baştan başlat.

Abi yaptım her şeyi, çalıştı :)

Hani "FMODStudio" klasörünü proje klasörü içindeki "Plugins" içine at demiştin ya, sadece öyle yapmak yetmiyormuş. "FMODStudio" klasörü içindeki "Binaries", "Content", "Docs", "Intermediate", "Resources" ve "Source" klasörlerini "Epic Games\4.10\Engine" içerisine attım. Sonra "FMOD Studio" çalıştırdım, "Example.fspro" projesini açtım, projemin içerisindeki "Content" klasörü içerisine "FMOD" klasörü oluşturdum ve buraya kaydettim. Daha sonra "File > Build" yaptım, UE4'te projemi açınca, "content" klasöründe herşey göründü. :)

Böyle yapılacağını bilmiyordum. Dün sana bu yüzden sordum, ilk kurulum falan nasıl yapılıyor, ders videosu yapar mısın diye.

Neyse, şu an bir sorun yok. Artık istediğim gibi çalışabilirim. :)

ululemr' Alıntı:
Hani "FMODStudio" klasörünü proje klasörü içindeki "Plugins" içine at demiştin ya, sadece öyle yapmak yetmiyormuş. "FMODStudio" klasörü içindeki "Binaries", "Content", "Docs", "Intermediate", "Resources" ve "Source" klasörlerini "Epic Games\4.10\Engine" içerisine attım.

Burada bir sorun var çünkü dediğim gibi plugini çalıştırıp FMOD audio componentlarını editör içinde görebilmen için yapman gereken tek şey FMOD klasörünü ya projenin Plugins klasörüne ya da Engine/Plugins klasörüne atman, ki indirdiğin .rar içinden çıkan metin belgesinde yazan da bu. Engine klasörüne diğer klasörleri kopyalaman işleri biraz karıştırmış gibime geliyor, umarım başka soruna yol açmaz ilerde.

Bundan sonraki aşama zaten plugin kurulumundan öte başlı başına FMOD'u kullanmak, onun için de video tutorial zaten var kendi sitelerinde.

Abi "FMODStudio" klasörünü hem proje içindeki "Plugins" hem de "Engine" içindeki "Plugins" içerisine attım ama "content"ler görünmedi. Eklenti, editördeki "Plugins" bölümünde aktif görünüyor ama işte content'ler yoktu.

Diğer klasörleri "Engine" içerisine kopyaladım çünkü FMOD Studio'yu açtığımda çalışmamıştı, kopyaladıktan sonra "Build" yapılabildi.

Ben sorunu böyle çözdüm inan ki ve şu an çalışıyor. Ayrıca "FMODStudio" klasörü şu an hem proje içindeki "Plugins" hem de "Engine" içindeki "Plugins" içerisinde duruyor. Bir sorun yok yani :)

Anladım. Herşey çalışıyorsa sorun yok o zaman.

Bu arada aklında bulunsun, projeyi her versiyona güncelleme gibi bir planın varsa yeni UE sürümü çıktığında FMOD biraz geriden takip ediyor(genelde x.x.1 sürümünü bekliyorlar) O yüzden plugini kendin derlemen gerekebilir biran önce kullanmak istersen. Bir de FMOD ile hazırlanan seslerde Doppler efekti yoktu Unreal'da en son baktığımda, FMOD tarafından da bilinen ve ilerde eklemek istedikleri bir özellikti. Olur da yokluğunu farkedersen neden diye sorma. :)

Hmm, anladım abi.

Şu an için 4.10.0'da kalmayı düşünüyoruz açıkçası, eğer çok büyük yenilikler gelirse güncellemeyi düşünüyoruz.

Mesela proje için "trueSKY" kullanmayı düşünüyorduk ama en son 4.8 için çıkmış durumda. Eğer 4.9 için çıkarsa ne yaparız bilmiyorum ama 4.10 kullanmayı istiyoruz. Onun için şu an "Ultra Dynamic Sky" kullanıyoruz.
______________________________________________________________________________________________

Abi, FMOD 4.10'da çalışıyor ama 4.10'a yaptığım her şeyi 4.9'a da yaptım fakat yine çalışmıyor!

[img=675x473]http://fs5.directupload.net/images/151123/2r6nppwk.png[/img]

FMOD'un 4.9 için derlenmiş olan pluginini kullandığından emin misin?

Eğer emin isen motoru 4.9.2 ye güncelle. 4.9 FMOD plugini 4.9.1 den sonra çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam, sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.

Jacky' Alıntı:
FMOD'un 4.9 için derlenmiş olan pluginini kullandığından emin misin?

Eğer emin isen motoru 4.9.2 ye güncelle. 4.9 FMOD plugini 4.9.1 den sonra çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam, sorun ondan kaynaklanıyor olabilir.

Hmm, tamam şimdi anladım abi. O zaman motoru 4.9.2'ye güncellerim, FMOD'u da o sürüme göre güncellerim.