qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
erhabalar, aşağıda da göründüğü üzere flashlight ile yakından bir nesneye bakmak imkansız, nesneye yaklaşınca inanılmaz parlıyor. Mesela duvardaki bir yazıyı okumak mümkün olmuyor. Nesnelere falan yakından bakılamıyor.

2hwmohh.jpg

23w6zc5.jpg

2. resimde normalde o evin içinde yazılar var.

Bunu düzeltmenin bir ayarı var mı ?

EDİT: Şöyle olsun istiyorum :

slender_the_arrival_ta08-100049846-orig.png

Parlaklığı kısmayı düşünmüşsündür umarım:D. Bide rengi beyazdan daha koyu bir renk yapmayı dene. Oda olmassa merkez ışığı küçült. Gerçi bunları akıl etmişsindir zaten.

SoloWarrior' Alıntı:
Edit raytrace ile cozebilirsin

Edit Rayrace ile nasıl çözülür ki ? : )

Unlucky teşekkürler, denedim onları, ışığı kısınca düzeliyor ama o zamanda önünü göremiyorsun : ) 2 tane spot light koyup biri uzağı biri yakını göstersin, duvara yaklaşınca uzağı gösterenin ışığı kısılsın gibi bir şey denedim ama oda olmadı. Muhtemel bir ayarı vardır ama hangisi çözemedim : )

Intensity, inner cone angle, bloom, color grading için kullandığın LUT...bu değerler senin durumu en çok etkileyenler. Bir de ilk resimde gördüğüm kadarıyla lens flare açık sanırım, o da işi bozuyor. Eğer bunlarla bir ayar tutturamazsan el fenerinden bir line trace yaptırıp hit location ve fener arasındaki mesafeyi hesaplayıp, o mesafe azaldıkça intensity'yi azaltan bir sistem yapabilirsin.

WTF . Hepsini denemek istiyorum ama, ışığın ayarları ile oynadım ( Mobility ayarları ile falan oynadım) biraz şimdi play'e basınca 0/0/0 noktasından başlıyor oyuna, ve hareket edemiyorsun. Spotlight'ı character bp' nin içinden silince bu sefer istediğin yerden başlıyorsun ama kontroller çalışmıyor. :S
Game Mode ayarları doğru, play current camera location da işe yaramıyor, spotlight'ın moblitiy'si movable :S

UnLucky' Alıntı:
Bak ne diyecem. Zoom gibi bir şey yap slender the arivaldaki gibi. Uzağı görmek isteyen Zoom yapsın

Teşekkürler onu da denemek isterim de; yukarıda yazdığım gibi karakter sapıttı.

Spot Light'ın mobility' sini değiltirdim, static yapınca " buna bağlı olarak 3 component daha static oldu" diye mesaj çıktı, önemsemedim sonra değiştiririm dedim, ama sanırım o static olanlardan biri kamera. Şimdi camera 0/0/0 noktasından oyuna başlıyor hareket etmediği için değiştiremiyorum ve kameranın mobility ayarlarını bulamadım :s

qukla' Alıntı:
Spot Light'ın mobility' sini değiltirdim, static yapınca " buna bağlı olarak 3 component daha static oldu" diye mesaj çıktı, önemsemedim sonra değiştiririm dedim, ama sanırım o static olanlardan biri kamera. Şimdi camera 0/0/0 noktasından oyuna başlıyor hareket etmediği için değiştiremiyorum ve kameranın mobility ayarlarını bulamadım :s

İlginç. Spotlight hierarşisindeki bütün objelerin mobility ve collision presetlerini kontrol et(capsule component dışındakilerin No Collision veya OverlapAll Dynamic olması lazım, Block veya BloclAll Dynamic olmamalı yani.) Yine yemezse projenin yedeğini al(bunu sürekli yapıyor olman lazım zaten) sonra Saved>Backup klasöründen karakter BP'sinin o sapıtma öncesi halini bul ve onu kullan.

Çok şükür BackUp çözdü : ) Teşekkürler tekrar. Şimdi şu ışık olayına odaklanıp sonuçları bildiriyorum ^^

Unlucky zoom olayı kör etti beni : D

Jacky Intensity, inner cone angle, bloom, color grading için kullandığın LUT' ayarlarını nereden yapacağım levelde kullandığım post process den mi?

Yaptım da, epey etkiledi aslında ama yine tam istediğimi vermiyor. Ray trace daha iyi olacak gibi. Ben biraz onunla uğraşayım, takıldığım yerde yine sorarım ^^

Teşekkürler

Zoom yaptıysan nasıl yaptığını anlatırmısın. Ben 2 tane spotlight kullanıyorum biri uzağı gösteriyor biri yakını. Sağ tık yapınca uzağı gösteren toglevisibilty oluyor yakını gösteren set visibilty oluyor. Yapmadıysan bir de böyle dene

Zoom'u timeline dan yaptım. Sağ tıklayınca zoom yapıyor. Ama 2 spotlight kullanmadım, sağ tıklayınca uzağı gösterinin deactive olması işe yarar aslında, ama ben her objeye yaklaşınca oyuncunun zoom yapmak zorunda kalmasını istemiyorum, gerçekte olduğu gibi üzerine ışık tutunca okunsun istiyorum.

Phyrexian' Alıntı:
Mesh'in materyalini bir değiştirebilir misin? Daha öncede yaşamıştım bu problemi, farklı materyaller deneyerek parlama hala devam ediyor mu bir bak bakalım

Denedim de devam ediyor : ( Materyal ayarlarından parlamayı vs. 0'a çektim, yine aynı
2 spotlight kullanarak çözülecek gibi, biri uzak biri yakın için, nesneye yaklaşınca uzak olanın intensity sini kısacağım.
Yapabilirsem sonuçları haber ederim ^^