Merhaba,
Sorunum:
Bir prop hunt oyununda fizik sistemiyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Oyunumda prop'lar (oyuncuların kontrol ettiği objeler) fizik sistemine bağlı hareket ediyor. Static Mesh'i prop olarak kullanıyorum ve bu yüzden bir Character Movement Component ekleyemiyorum. Hareket mantığım şu şekilde:
Ek Notlar:
Blueprintimi paylaşabilirim.
Sorunum:
Bir prop hunt oyununda fizik sistemiyle ilgili bir sorun yaşıyorum. Oyunumda prop'lar (oyuncuların kontrol ettiği objeler) fizik sistemine bağlı hareket ediyor. Static Mesh'i prop olarak kullanıyorum ve bu yüzden bir Character Movement Component ekleyemiyorum. Hareket mantığım şu şekilde:
- Hareket:
Client tarafında bir hareket komutu alıyorum (örneğin AddForce) ve bunu Run on Serverbir event ile server'a iletiyorum. Ancak bu hareketi hem client hem de server'da işlediğim için bazı sorunlarla karşılaşıyorum:- Bazı client'ler hareket etmekte zorlanıyor.
- Bazı client'ler çok hızlı hareket ediyor.
- Bu durum genelde server'daki hareketlerde sorun yaratmıyor, ancak client'lerde ciddi tutarsızlıklar oluşuyor.
- Daha Fazla Sorun:
- Replicate Physics to Autonomous Proxies ayarını kapatınca hareket kısmen serbestleşiyor, ancak client birkaç saniye hareket ettikten sonra sanki "9999 ping" varmış gibi başlangıç pozisyonuna geri dönüyor.
- Server-side reconciliation eksikliği olduğunu düşünüyorum ama bunu nasıl doğru bir şekilde uygulayabileceğimden emin değilim.
Sormak İstediğim:
- Client-side prediction ve server-side reconciliation'ı nasıl efektif bir şekilde uygulayabilirim?
- Fizik sistemiyle çalışan bir Prop Movement için önerileriniz nelerdir?
- Static Mesh kullandığım için hareket komponenti ekleyemiyorum. Bu durumda client'ların server'dan bağımsız ama senkronize hareket edebilmesi için ne gibi bir yol izlemeliyim?
Ek Notlar:
- Oyunu Steam üzerinden test ediyorum, her şey çalışıyor ancak client'ler fiziksel hareket konusunda tutarsız davranışlar sergiliyor.
- Blueprint tabanlı bir proje kullanıyorum. Kod veya plugin önerileri varsa onlara da açığım.
- Prop hareketleri sırasında Launch Character veya alternatif yöntemler kullanmak mantıklı mı? Bunun yerine fiziksel bir çözüm bulmalı mıyım?
Blueprintimi paylaşabilirim.