İlk olarak kaynak kodu elinizde olan bir oyun motoruna herşeyi entegre edebilirsiniz. Mevcut resmi sürümlerle bunu kolaylıkla yapabilir miyim diye soruyorsanız, hayır kaynak kodu değiştirmeli, ne yaptığınızı iyi bilmeli ve oldukça sıkı bir kod yazmalısınız. Bir oyun motorunun iyi olması ne kadar çok özellik içerdiğiyle ölçülmez, ölçülmemeli ama ne kadar çok özelliği; istenilen bir çok duruma en az performans kaybıyla yapabildiğiyle ölçülmelidir.
Flex nedir bilmiyorum, akışkan fiziği falan kullandığını tahmin ediyorum, inceleyeceğim. Ancak şunu söyleyebilirim ki bir oyun için hiçbir fizik motoru Unreal Engine 4 fizik motorundan daha iyi olamaz[1].
Göl, okyanus ve başka akışkan fiziğiyle ilgili birçok örnek var. Aşağıdaki link bunlardan bir tanesidir. Özel olarak yapmak istediğiniz şeyi açıklarsanız daha ayrıntılı yardım alabilirsiniz.
1. SoloWarior'un dediği gibi UE4 ve NVidia partner olarak çalışıyorlar. NVidia PhysX yeni bir şey geliştirdiğinde testlerini UE4 kullanarak yapıyor falan. Bu çok bilimsel bir gerçek falan değildir. Tamamen kendi kanaatimdir ki bu partnerlik devam ettiği sürece hiç bir oyun motoru UE4'den daha iyi bir fizik motoruna sahip olamaz. Belki çok farklı bir iş yaptığınızda size daha çok hitap eden fizik motorları bulabilirsiniz, burada daha çok genel amaçlardan bahsedilmektedir.
Düzenleme Nedeni: Vurgulanmak istenen kelimelerin altının çizilmesi.
Flex'i inceledim ve NVidia'nın bir ürünü olduğunu anladım. UE4 şuan Flex'i barındırmıyor ama kaynak koda entegre edenler var. En son 4.7 sürümüne entegre edilmiş ve şimdi verilen kaynak kodlar çalışmıyor. Muhtemelen yeni sürümlere entegre etmemiş yada bazı sorunlarla karşılaşmış olabilirler. Ancak bu örnekleri de görünce Flex'in uyarlanabilirliğinin sandığımdan daha kolay olduğunu düşünmeye başladım, yine de çok hayati bir öneme sahip değilse gereksiz buluyorum.