sergioramos19

Cezalı Üye
28 Tem 2016
37
-12
0
(6) Ankara
FirstPerson Character e Can seviyesi azaldığı zaman Matineeactor oynatmak istiyorum fakat .Firstperson Character de play a matineeactor bağlayamadım yardım lütfen.

Daha önceden benim de kafamı kurcalayan bir soruydu. Araştırmış ve tam olarak çözememiştim. Sorunumu Level Blueprint içerisinde cast noduyla çözmüştüm. Aşağıya resim ekliyorum.

v4Oqzp.jpg

Karakterinizin BP'inde HP veriable vardır mutlaka. Level Blueprinti açarak resimdeki gibi "Cast to (karakteriniz)" nodunu kullanın. Sonra karakterinizdeki HP referansını getirin ve kaç canınız kalınca matinee actorun aktif olacağını "< Float" noduyla yazın ve Branch'a ekleyin. (Resimde örnek olarak 20 kullandım ben.)

Sonuç olarak HP 20'nin altına düşünce matinee actor tetiklenecek. Kendi çözümüm bu şekildeydi.

Level Blueprint içinde yapacaksınız, programı ne kadar tanıdığınızı bilmiyorum. Bu yüzden ne olur ne olmaz diye ekran görüntüsü ekliyorum Level Blueprint'in.

DJQpjy.jpg

Ek olarak oluşturduğunuz matineeactor'u sürükleyip LevelBlueprint içerisine bırakarak da referansını alabilirsiniz.

pPdZbz.png

Unreal Engine 4 Kitap Cd sini bitirdim. Unrealengineturkiye nin paylaştığı videoları izliyorum Can bar yapmasına kadar izledim. Çok hakim olmaya bilirim programa :/ Hatayı çözemedim yada size tam aktaramadım.

aEVOV7.png

Benim anladığım ve anlattığım şey tam olarak: Karakterin canı belli bir seviyeye düşünce "Matinee Actor"ü aktif etmek. Bunu tarif ettim, aradığın cevap bundan farklıysa bilemiyorum tabi :)

Ekleme: Zaten karakterin blueprintindeysen "Cast to Firstpersoncharacter" kullanmana gerek yok, doğrudan brancha bağlayabilirsin. En sondaki Play nodu ise Audio Component olarak görünüyor. Matine oynatmak istiyorsan "Target is Matinee Actor" yazması gerekli. Farklı play nodu oradaki.

Tam da sizin yaptığınız gibi yapmak istiyorum fakat play ' e matinee Actor ü bir türlü bağlayamadım. 

Hızlı küçük bir video çekip atma şansınız var mı ?

sergioramos19' Alıntı:
Tam da sizin yaptığınız gibi yapmak istiyorum fakat play ' e matinee Actor ü bir türlü bağlayamadım. 

Hızlı küçük bir video çekip atma şansınız var mı ?

Anlattığınız şekilde Bağladım.Yardımlarınız çok oldu teşekkür ederim.