yılmaz hoca

Yeni üye
25 Mar 2017
69
0
0
(6) Ankara
Hayırlı Ramazanlar bütün forumdaşlara

Merhaba arkadaşlar;

Belki başlık tanımlamasını yeterince doğru yapamamış olabilirim. Sorumu buradan daha ayrıntılı açıklamak istiyorum. 2 tane levelim var. 
1. levelde sadece bir kamera var.
2. level de ise karakter var.

2. leveldeki karakter collision sınırlarında hareket etmektedir. 1. leveldeki kamera, 2. levelde ki karakterin hareketlerine bağlanmalı ve görüntüyü 2. levelde ayrı bir pencerede görebilmeliyim.. Bunu nasıl yaparım? İlgili konunun adı nedir? Varsa bir ders çok iyi olur.

Ayrı başlık açmayayım diye diğer sorumda şu olacak

sahnede 3 tane küp var. öyle widget butonlara bağladığımda hepsini sadece birini görünür kılmak istiyorum. Hangisini seçersem zaten var olan görünmez olmalı. Sadece biri görünür olmalı. Anladığım kadarıyla flip flop larla yapacağız ama nasıl olabilir tam çözemedim.

Lütfen cevaplarınız yazarken acemi birine göre yazarsanız  memnun olurum. Veya şema resmi resmi paylaşırsanız çok daha iyi olur.

yılmaz hoca' Alıntı:
Hayırlı Ramazanlar bütün forumdaşlara

Merhaba arkadaşlar;

Belki başlık tanımlamasını yeterince doğru yapamamış olabilirim. Sorumu buradan daha ayrıntılı açıklamak istiyorum. 2 tane levelim var. 
1. levelde sadece bir kamera var.
2. level de ise karakter var.

2. leveldeki karakter collision sınırlarında hareket etmektedir. 1. leveldeki kamera, 2. levelde ki karakterin hareketlerine bağlanmalı ve görüntüyü 2. levelde ayrı bir pencerede görebilmeliyim.. Bunu nasıl yaparım? İlgili konunun adı nedir? Varsa bir ders çok iyi olur.

Ayrı başlık açmayayım diye diğer sorumda şu olacak

sahnede 3 tane küp var. öyle widget butonlara bağladığımda hepsini sadece birini görünür kılmak istiyorum. Hangisini seçersem zaten var olan görünmez olmalı. Sadece biri görünür olmalı. Anladığım kadarıyla flip flop larla yapacağız ama nasıl olabilir tam çözemedim.

Lütfen cevaplarınız yazarken acemi birine göre yazarsanız  memnun olurum. Veya şema resmi resmi paylaşırsanız çok daha iyi olur.
Size de hayırlı ramazanlar, "forumdaş" yerine arkadaş, kardeş ya da topluluk demeniz Türkçe dilini öz bir şekilde kullanmak amacıyla daha iyi olacaktır.

Bir persistent level ("kalıcı seviye") oluşturmanız gereklidir. Bu oluşturduğunuz kalıcı seviye içerisinde yaptığınız her işlem diğer seviyeleri de etkiler. Seviyelere buradan ulaşabilirsiniz.

WindowLevels.jpg

Persistent leveli anladıktan sonra aşağıdaki tutorialları takip edin. Level Streaming ("Seviye Akımları")in ne olduğunu kavrayın.

Level Streaming Dökümantasyonu: https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/LevelStreaming/Overview/index.html

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bunları kavradıktan sonra,
basitçe bir tuşa bastığınızda veya bir aktöre overlap("üzerinden geçmek") yaptığınızda diğer leveli şu andaki leveldan bağımsız bir yerde seviye akımını etmeniz gerekiyor ve bir UMG widget oluşturarak SceneCapture etmeniz lazım. O oluşturduğunuz scence captureyi ise hep devam eden kalıcı seviyede göstermelisiniz.

https://docs.unrealengine.com/latest/INT/BlueprintAPI/Rendering/SceneCapture/index.html

2.sorunuz ise event dispatcher ile kolayca yapabilirsiniz. level blueprinti üzerinden referansları alın ve aktörlerin içerisindeki event dispatcheri kontrol edin. aktörün içinde mouse click olayı gerçekleştiğinde event dispatcher çağırın("call").