irem

Yeni üye
21 Tem 2016
2
0
0
Belirtilmemiş
Merhabalar arkadaşlar , şuan staj yaptığım yerde unreal engine üzerine çalışıyoruz ve ben bu platformla yeni tanıştım . Danışmanım başlangıç olarak bana görevler veriyor . 3. görevimde patladım . Yapmamı istediği şey blueprint te fade in/out yapmam , yani ben c tuşuna bastığımda ekran kararmalı taki yeniden c tuşuna basıp kamerayı değiştirmem ile ekranı aydınlatana kadar ,(bu arada oluşturduğum kamera geçişlerinde de aynı tuş(c) kullanılmalı).

mibura' Alıntı:
-Youtube ' dan matinee örneklerine bakabilirsin..Hatta arama motoruna direk unreal fade in / out yazsanda karşına çıkar..

Yalnışım varsa lütfen düzelt ama matinee tuş fonksiyonuyla çalışmıyor bildiğim kadarıyla , yani bi zaman veriyorsun o zaman aralığında yapıyor görevini.  Youtube üzerinde hem matinee hem de fade in / out hakkında videoları izledim ama istediğim veriye ulaşamadım . ama yine de yorum için teşekkür ederim

Bunun için hazır bir sistem Blueprint ve C++ üzerinde tanımlıdır. Yapmanız gereken Get Player Camera Manager nodu ile Camera Manager sınıfının örneğine erişip, bu nesne üzerinde Start Camera Fade fonksiyonunu kullanmak. Ardından Get Player Controller nodu ile Player Controller sınıfının örneğine erişip, bu nesne üzerinde de Set View Target veya Set View Target with Blend fonksiyonunu kullanarak aktif kamerayı değiştirmek. Set View Target with Blend fonksiyonu geçişin yumuşatılmasını sağlar. İlgili referansları aşağıda bulabilirsiniz.

https://answers.unrealengine.com/questions/139378/fade-inout-without-matinee.html
https://wiki.unrealengine.com/Camera_Switching_in_Blueprints

irem' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar , şuan staj yaptığım yerde unreal engine üzerine çalışıyoruz ve ben bu platformla yeni tanıştım . Danışmanım başlangıç olarak bana görevler veriyor . 3. görevimde patladım . Yapmamı istediği şey blueprint te fade in/out yapmam , yani ben c tuşuna bastığımda ekran kararmalı taki yeniden c tuşuna basıp kamerayı değiştirmem ile ekranı aydınlatana kadar ,(bu arada oluşturduğum kamera geçişlerinde de aynı tuş(c) kullanılmalı).

Çok merak ettim İrem,Acaba nerede staj yapıyorsun.Unreal Engine i kullanan yer neresi çok merak ettim.Sıkıntı olmazsa paylaşır mısın?