Solomanic

Yeni üye
29 Ara 2019
2
0
0
(26) Eskişehir
Merhaba, Multiplayer oyunlarda oyuncuyla ilgili bilgilerimizi player state de tutuğumuzu öğrendim ama level değiştirdiğimizde player state değiştiği için tüm bilgilerimi(değişkenlerimi) kaybediyorum. Bende değişkenlerimi yeni player state e aktarmak için CopyProperties eventı kullanıyorum ama bir türlü çalıştıramadım. Çalıştırmak için yaptığım şeyler
1- Gamemode içinden "Use seamless travel" tikini açıyorum.
2- Değişkenimin "Instance editable" tikini açıyorum.
3- Oyunumu standalone modunda çalıştırıyorum.
4- Planımıda böyle oluşturuyorum  https://blueprintue.com/blueprint/37_regg3/

Eksiğim nedir acaba nerede yanlış yapıyorum?

Eğer Cast yaptığın doğru Player State sınıfı ise burada bir sorun gözükmüyor. Ancak kontrol edeceğin şeyler.
1. Hem bıraktığın gamemode hemde yeni aldığın gamemode bu playerstate i mi kullanıyor ikiside.
2. Diğer levele nasıl geçiyorsun bu da önemli. Yukarıda yaptığın şeyler doğru. Ancak "ServerTravel" ile gitmen gerekiyor. Acaba "Open Level" le falan gitmeye çalışıyor olabilir misin. (Bunu sadece console command nodu ile çalıştırabilirsin)
3. Bir diğer husus "Transition Map" alanına boş bir level koydun mu settings te
4. Bir de kırmızı event noduna sağ tıklayıp "add super call" gibi bir seçenek olabilir. Onuda bir castten önce çalıştır

Aklıma takılan yapılabilecek hatalar bunlar. Eğer cast in doğru ise.

2. maddede söylediğiniz gibi ben direk open level kullandım, muhtemelen servertravel kullandığım zaman sorunum çözülecek. Cevap için teşekkürederim.