Selamlar, uzun süre önce tamamladığım, ufak tefet sorunlar için yayınlamadığım çalışmam nihayete erdi.
gyWl05.jpg

Görseldeki karikatürü referans aldığım bu çalışmanın videosu için ;
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
İndirmek ve içinde dolaşmak için :
http://www.mediafire.com/download/8tjeh12zlk0icec/KöyEvi_byMustafaSahin.rar

Havlu, Saksı, Çiçek, Perde, Yastık ve Battaniye modelleri alıntıdır. Alıntı alınan modellerin textureleri de yine bana aittir.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Vay canına! Çok özgün bir çalışma. O perdeler babaannemde de vardı. Üstelik Umut Sarıkaya karikatürü. Ellerinize sağlık. Gerçekten çok beğendim. Gerçekten bir köy evine girmişsiniz gibi, gerçekçi. Umut Sarıkaya karikatürünü referans olarak almak da yürek ister. Hepsi bulunamsa da onca ayrıntı falan... ;)

Ayrıntılar çok iyi; danteller, kapı camı arasına sıkıştırılmış dua, takvim...

Şimdi demoyu da indirdim ve denedim çok güzel gerçekten. Yalnız sistemim i7 4700, GTX 765M. Sizinkinden iyi değil anlaşılan ama o kadar da kötü bir sistem değil ve kolay kolay zorlanmazdı ama nedense Low Quality'de bili zorlandı. Lightmap Resolution'lar mı çok yüksek? Bir de 1920 1080 (1080p) çözünürlük daha bir standard sanki.

Şimdi tekrar baktım biraz daha iyi, galiba ilk çalıştırmaya özgü bir durum olmuş o.

Sağolun arkadaşlar, bu babaanne perdelerini kullanmak için doğru bir referans karikatür seçtiğimin farkındayım :D
cahitburak' Alıntı:

Şimdi demoyu da indirdim ve denedim çok güzel gerçekten. Yalnız sistemim i7 4700, GTX 765M. Sizinkinden iyi değil anlaşılan ama o kadar da kötü bir sistem değil ve kolay kolay zorlanmazdı ama nedense Low Quality'de bili zorlandı. Lightmap Resolution'lar mı çok yüksek? Bir de 1920 1080 (1080p) çözünürlük daha bir standard sanki.

Şimdi tekrar baktım biraz daha iyi, galiba ilk çalıştırmaya özgü bir durum olmuş o.

Hocam, post product ayarı, atmosferic fog gibi eklentilerden önce böyle bir sorun yoktu. Yağ gibi kayıyordu ekran. Son rütuşlarda biraz post.. girdim. Fog ekledim. Yayınladım. İlk 10 saniye sorunsuz ama sonra yavaştan yavaştan kasmanya başlıyor. Sonradan sonraya yani. Dikkat ederseniz ilk başlarda hiç kasma yok, 1-2 dk açık bekletin, 1-2 fps ye düşüyor neredeyse..
Bu arada benim PC de videoda görüldüğü üzere TV de zeki müren klibi var video şeklinde. Ama sizlerde tv kapalı gözüküyor sanırsam. Bunu da anlayabilmiş değilim.

mustafasahinfb' Alıntı:
Sağolun arkadaşlar, bu babaanne perdelerini kullanmak için doğru bir referans karikatür seçtiğimin farkındayım :D
cahitburak' Alıntı:

Hocam, post product ayarı, atmosferic fog gibi eklentilerden önce böyle bir sorun yoktu. Yağ gibi kayıyordu ekran. Son rütuşlarda biraz post.. girdim. Fog ekledim. Yayınladım. İlk 10 saniye sorunsuz ama sonra yavaştan yavaştan kasmanya başlıyor. Sonradan sonraya yani. Dikkat ederseniz ilk başlarda hiç kasma yok, 1-2 dk açık bekletin, 1-2 fps ye düşüyor neredeyse..
Bu arada benim PC de videoda görüldüğü üzere TV de zeki müren klibi var video şeklinde. Ama sizlerde tv kapalı gözüküyor sanırsam. Bunu da anlayabilmiş değilim.

Onun için bp den videoyu vs. başlatmalısın.

Mini bir rehber paylaşmıştım ona bakabilirsin.

SoloWarrior' Alıntı:

http://i.hizliresim.com/po14ML.png

Bahsetmiş olduğunuz rehpere bakarak yapmıştım aslında ama bp konusunda çok yeni olduğumdan mantık yürütme zorluğu çekiyorum.
"BAŞLAT/DEVAM ETTİR" başlığı altındaki "Q" tuşu yerine "event begin play" ekledim. Oldu. Ama işte ne kadar olmuş orası tartışılır. Yandaki viewport nedir, ne işe yarar, neden yapmam gerekir onu da anlamadığım için hiç girişmedim. Onu mu yapmam gerekliydi.

mustafasahinfb' Alıntı:
cahitburak' Alıntı:

Post Process'de AA, AO, Gloom vs etkili olabilir ama Fog çok etken değil. Yine de ilginçtir ben de ilk çalıştırmanın verdiği şeydi galiba şimdi 30 FPS altı olsa da daha iyi çalışıyor. En iyisi Profiler kullanıp gözlemlemeniz.

Bu arada ekran görüntüleriniz Umut Sarıkaya severlerin ilgisini çekmiş gibi görünüyor; sağda solda rastlamaya başladım. Çalışma gerçekten çok iyi.

mustafasahinfb' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

http://i.hizliresim.com/po14ML.png

Bahsetmiş olduğunuz rehpere bakarak yapmıştım aslında ama bp konusunda çok yeni olduğumdan mantık yürütme zorluğu çekiyorum.
"BAŞLAT/DEVAM ETTİR" başlığı altındaki "Q" tuşu yerine "event begin play" ekledim. Oldu. Ama işte ne kadar olmuş orası tartışılır. Yandaki viewport nedir, ne işe yarar, neden yapmam gerekir onu da anlamadığım için hiç girişmedim. Onu mu yapmam gerekliydi.

Orada anlattığım widget içindi,tv olayındada benzer bir yol izleniyor fakat şu anda anlatamam ders çalışıyorum :/

Elinize sağlık, güzel olmuş.

Performans sorunu media texture dan kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Ben de projeyi indirdim ve açtıktan sonra zaman ilerledikçe fps düşüyor. Televizyonu iptal edip de paketleme yapın bakalım yine aynı sorunu yaşayacak mısınız.

Ellerine sağlık. Böyle arada küçük çaplı projeler görmek insanı mutlu ediyor (küçük çaplıdan kastım basit değil böyle tek odalı ama ayrıntısı fazla olan projeler yanlış anlaşılmasın :D)

Sağolun dostlar, eleştirel de yaklaşabilirsiniz :) Yapıcı olanlarından

Jacky' Alıntı:

Performans sorunu media texture dan kaynaklanıyor gibi geliyor bana. Ben de projeyi indirdim ve açtıktan sonra zaman ilerledikçe fps düşüyor. Televizyonu iptal edip de paketleme yapın bakalım yine aynı sorunu yaşayacak mısınız.

Hocam, sorun halâ devam ediyor, Ne tv ne sesi açık bıraktım, tüm video ve ses dosyalarını sildim. yine git gide FPS dibe vuruyor.
Dediğim gibi, post process ve ses eklentisi yapmadan önce böyle bişey yoktu. Şu an tüm yaptıklarımı iptal etmeme rağmen düzelmedi.
Ama şunu farkettim, sorunsuz ile arasındaki fark : Sorunluda renkler daha canlı ve mekan daha aydınlık. Oysa ki "post process volume"i silmeme rağmen değişmiyor sorun. Build flan da yapmadım ki onun üstüne.

mustafasahinfb' Alıntı:

Jacky' Alıntı:

Hocam, sorun halâ devam ediyor, Ne tv ne sesi açık bıraktım, tüm video ve ses dosyalarını sildim. yine git gide FPS dibe vuruyor.
Dediğim gibi, post process ve ses eklentisi yapmadan önce böyle bişey yoktu. Şu an tüm yaptıklarımı iptal etmeme rağmen düzelmedi.

Neden Profiler kullanmıyorsunuz?

cahitburak' Alıntı:
mustafasahinfb' Alıntı:

Neden Profiler kullanmıyorsunuz?

Profiler ne ki hocam ?