serhatwxe

Unreal MVP
3 Ocak 2016
317
1
54
28
(34) İstanbul Avrupa
Arkadaşlar selam. Çözümünün çok basit olduğunu düşündüğüm fakat bir türlü çözemediğim bir sorun var.
Hemen anlatayım, sahnemde birkaç EnemyAI_BP var, hepsi sahneye ilk spawnlanan gibi davranıyor, bütün değişkenleri ondan alıyor. Haliyle birini öldürünce hepsi ölüyor, kopyaları ise öldüremiyorsun.
Detay vermek gerekirse:
Ateş ettiğimde istediğimi yok edebiliyorum, (Event AnyDamage ve Destroy Actor) gayet iyi çalışıyor. Bu, mevcut Enemy BP içinde sorun olmadığını gösteriyor, yani burada benzersizler. Fakat diğer BP'lere ya da farklı yerlere cast ettiğimde sahneye ilk spawnlanan çalışıyor sadece.

Misal atıştan sonra bir Boolean variable'ı True yapabiliyorum, fakat aynı Variable'ı cast edip farklı yerde kullandığımda sadece sahneye ilk spawnlanan AI için çalışıyor, diğerleri için pasif. 
Ya da farklı bi değişken oluşturup bunu Anim_Class'a bağlıyorum, True yapınca animasyon çalıştır diyorum, sistem çalışıyor. Fakat sahnede birden fazla AI varsa, hepsinde aynı anda çalışıyor. PlayMontage ile bunu çözebilirim ama mesele sadece anim değil, genel anlamda Variable'lar ortak yerden beslenip aynı gibi davranıyorlar. 

Yani sahnedeki tüm EnemyAI_BP'ler, sahneye ilk spawnlanan EnemyAI_BP'nin değişkenini kullanılarak oymuş gibi davranıyorlar.
Index ile alakalı sanırım ama çözemedim. Get All Actor of Class yapıyorum acaba onunla mı alakalı?

Çok teşekkürler.

çözüldü

Cast to EnemyBP yapıp Get Controlled Pawn yaptım (AI_Controller'da)
animasyon kısmında ise klasik kullandığımız yöntem, try get pawn.

Teşekkürler.

- kafamın karışma sebebi anim_class'te hem get all hem de normal yöntemi kullanmakmış. yani bazı animler çalışıyor bazıları çalışmıyordu ayrıca get controlled pawn zaten denemiştim işe yaramıyor diye silmiştim, meğersem anim class'teki mesele kafamı karıştırıyormuş. 
neyse, tekrardan teşekkürler :)