Makstosei

Yeni üye
24 Eki 2017
11
1
0
(34) İstanbul Avrupa
El bombası ile hasar vermeye çalışıyorum ama bir türlü beceremedim. elbombası için mermi oluşturdum ve fırlatma ve çarpma işlemlerinde sorun yok lakin patlama ile belirli bir mesafe içindeki actörlere (örn:spherebot diye örümceklerim var) hasar veremiyorum. normal silahlar ile ateş ettiğimde vurduğum aktöre işlem yaptırabiliyorum elbombasında bombanın collesionu bombanın boyutlarında yapıyorum haliyle... ikinci bir collision'un (sphere çapı 500 atıyorum) içindeki actör listesini al ve bunların içinden spherebot olanların canına bombanın hasarını (elimdeki silah değişkeni'nin) hasarını işle yapamıyorum sphere pending kill falan diyor. yada loop hata veriyor. şu yöntemi denersen çıkar yada daha önce böyle birşeyi başarmış bir arkadaş nasıl yaptığını paylaşabilir mi inceleyeyim? [çok bilgili birisi değilim 4-5 hafta oldu eğitim videoları izleyip birşeyler çıkarmaya başlayalı]

Apply Radial Damage ve/veya Apply Radial Damage with Falloff fonksiyonlarını inceleyin. Bunlar belirlenen çaptaki tüm actor'lere hasar(damage) verisi gönderirler otomatik olarak. Bu sayede sphere overlap ile uğraşmanıza gerek kalmaz.
Ardından örümcek BP içinde EventAnyDamage veya EventRadialDamage eventleri ile örümceklerin can(health, vs) değişkeninden gelen damage değerini düşersiniz.

Apply Radial Damage fonksiyonunda Origin için el bombasının lokasyonunu bağlamayı unutmayın.

[UETR]Jacky' Alıntı:
Apply Radial Damage ve/veya Apply Radial Damage with Falloff fonksiyonlarını inceleyin. Bunlar belirlenen çaptaki tüm actor'lere hasar(damage) verisi gönderirler otomatik olarak. Bu sayede sphere overlap ile uğraşmanıza gerek kalmaz.
Ardından örümcek BP içinde EventAnyDamage veya EventRadialDamage eventleri ile örümceklerin can(health, vs) değişkeninden gelen damage değerini düşersiniz.

Apply Radial Damage fonksiyonunda Origin için el bombasının lokasyonunu bağlamayı unutmayın.

dediğiniz apply radial damage fonksiyonu ile tek bir video bile izlememe gerek kalmadan 1 dakika içinde uygulayabildim Çok teşekkür ederim (nasıl sevindim anlatamam) daha öncedende apply radial damage'yi görmüştüm (ateş edilince kutuların parçalanması için kullanılmıştı onuda becerememiştim) ama bu şekilde kullanıldığını öğrenmem iyi oldu :) :heart: :heart: :heart: