Trepidation

Yeni üye
24 Ocak 2016
123
4
0
Azerbeycan
Her kese iyi günler arkadaşlar. Benim böyle bir sorunum var. Karakterimin kapını açıp kapamasını eli ile yapmasını istiyorum. Yani kapı kendi-kendine değilde karakterin dokunuşundan sonra açılmasını istiyorum. Kendim bir iki teknik denedim ama istediğimi tam olarak alamadım. Mesela karakterime kapı açma animasyonu yaptım kapıma da Matine ile açılma animasyonu yapdım ve karakterim triggere girdiğinde bu iki animasyonun oynamasını istedim. Tamam oldu ama bu sefer de karakterimin eli rast gele bir yerlere gidiyor. Mesela yüzü duvara duruyorum kapı benim solumda kalıyor ama kapı açma tuşuna basdığımda karakter elini duvara vuruyor ama kapı da açılıyor :D Ben ise karakterimin yalnız kapının kolundan tutub açmasını istiyorum yüzü duva bile olsa dönüb kapı kolundan tutdukdan sonra kapının açılmasını istiyiyorum. Bu konuda bana yardım edecek olursa çok sevinirim.  Şimdiden Teşekkürler.  :)

ClimbDown' Alıntı:
Kapının önüne animasyon sorunsuz olacak şekilde ışınla adamı,ama matinee filan verimsiz yöntemler bunlar.

Işınla derken nasıl yanı? Mesela böyle düşünün ben adama elin kaldırarak kapıyı itme animasyonu yaptım ve kapının önüne trigger ekledim animasyon oynatmak için. Triggere girdiğimde ise karakterimin yüzü kapıya dönük olması ve ya arkası kapıya taraf olması fark etmiyor yine de aynı animasyonu oynatıyor. Ben istediğim ise sadece yüzü kapıya bakarken animasyonu oynatması.

Trepidation' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:
Kapının önüne animasyon sorunsuz olacak şekilde ışınla adamı,ama matinee filan verimsiz yöntemler bunlar.

Işınla derken nasıl yanı? Mesela böyle düşünün ben adama elin kaldırarak kapıyı itme animasyonu yaptım ve kapının önüne trigger ekledim animasyon oynatmak için. Triggere girdiğimde ise karakterimin yüzü kapıya dönük olması ve ya arkası kapıya taraf olması fark etmiyor yine de aynı animasyonu oynatıyor. Ben istediğim ise sadece yüzü kapıya bakarken animasyonu oynatması.

Karakterde bir linetrace oluştur,eğer e ye bastığında linetrace kapıya temas ediyorsa animsyonları vs. Oynat

Kapı açmak için matinee zaman israfi. bp oluşturmalısın oluşturdugun bp de bırde volume at karakter o volume de ıstedıgın rotasyonda ıse bunu linetrace le yapabılırsın arkadasın dedıgı gıbı anımasyonu oynatsın ve anımasyon dogru oynadıysa kapı açılsın eger istedigin rotasyona bıaz uzaksa çaktırmadan onu o rotasyona sokarsın boylece kapı açma alanın bıraz daha genişlemiş olur . en iyi link veriiyim
line trace için 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
bunu volumun ıcıne gırdıgınde otomatık tetıkletırsın kapı bp sı için de timeline kullanrak  halledebilrisn

DeveloperPHOBOS' Alıntı:
Kapı açmak için matinee zaman israfi. bp oluşturmalısın oluşturdugun bp de bırde volume at karakter o volume de ıstedıgın rotasyonda ıse bunu linetrace le yapabılırsın arkadasın dedıgı gıbı anımasyonu oynatsın ve anımasyon dogru oynadıysa kapı açılsın eger istedigin rotasyona bıaz uzaksa çaktırmadan onu o rotasyona sokarsın boylece kapı açma alanın bıraz daha genişlemiş olur . en iyi link veriiyim
line trace için 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
bunu volumun ıcıne gırdıgınde otomatık tetıkletırsın kapı bp sı için de timeline kullanrak  halledebilrisn

Kapı Bp oluşturmağı biliyorum. Ama şu line trace kısmını anlamadım. Tama line trace ile kapı açma kısmını da videolara bakarak  az da olsa anladım ama el animasyonunu nasıl oynatacağım hakkında hala bir fikrim yok  :-/

Eğer linetrace senin istediğin yere çarpıyorsa oyuncu istediğin rotasyonsa bakıyor demektir yani animasyon sadece kişi doğru yere bakiyorsa calisir yani senin istemediğin duvara bakıyorken animasyon calisip kapı acilmaz  :)

böylece animasyon tam olarak kapıya oturur bunu yapmanın farklı yolları da vardır tabiki biraz daha kurcala derim