leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Ue4 te bir animasyonum var diyelim. Karakter elini kaldırıyor. Ama ben animasyonun son karesinde eli öyle havada beklesin istiyorum nasıl durdurucam ? ,başa dönmeyecek veya resetlenmeyecek ?

2.Soru: Unrealde "Source Filmmakerdeki" gibi el kol oynatarak key ekleyerek animasyon nasıl yapılıyor?

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Şu resimdeki gibi Start positionı 1 e ayarla. Loop Animation ı kapat.

Source Filmmaker nedir bilmiyorum ancak UE4 te Additive Animation yapabiliyorsun. İstediğin bir kemiği Animation Editor de seç. Yukarda Key ve Apply butonları var. Kırmızı oynatma başlığını timeline da istediğin konuma getir. Sonra Move-Rotate araçları ile kemiğe istediğin poziyonu ver. Key butonuna tıkladığında animasyona additive key eklemiş olacaksın. Tabi bunu doğru yapmak için animasyon başlangıç ve çıkış yerlerinde zero key yani sıfırda key eklemen gerekir. Tekrar animasyonu oynattığında bu hareketi yaptığını göreceksin.

Varolan levelim üzerinde animasyon yapacağım diyelim.Sonradan kullanmak için değil. levelimde bir araç var ve karakter araca binecek vs. level üzerinde nasıl yapılıyor

source filmmaker: Valvenin source oyunlarının filmleri ve animasyonları için geliştirdiği animasyon film uygulaması. insanlar çeşitli modeller yapıp auto rigger araçları geliştirip modellerini otomatik rigliyor ve istedikeri animasyomları uyguluyorlar. Aynısı unrealde de yapılıyor ama nerden yapıyorlar bilmiyorum. bir ara sahne yaptığımı düşün. Oyun için animasyon değil ama..

Level de animasyon yapmak derken tam anlamadım ama, sonuçta koşma bekleme oturma zıplama vb herşey animBP de state mechine içinde bir "state" dir. Oturu pozisyonda bir animasyon bulup yada oluşturup onu bir state olarak state machine e eklemen gerekiyor o kadar. Teknik olarak ayakta beklemekten farklı bir şey değil yani.

UE4 sequencer her türlü video yapma ihtiyacını karşılıyor. UE4 yapılamayan tek şey rig oluşturmktı artık oda yapılabiliyor. Control rig plugin i ile kendi rigini oluşturabiliyorsun ve şu ana kadar hiç bir şekilde yapılmamış olan hazır bir animasyonu control rige aktarıp orda modifiye edip engine içerisinde kullanabiliyorsun. Bunun haricinde ART for Maya zaten eskiden beri var otomatik UE4 riglemek için. Dolayısı ile UE4 ün animasyon olarak yapması gereken herşeyi fazlasıyla yapabildiğini eksik olan hiç bir şeyin olmadığını düşünüyorum.

Levelde animasyon derken bahsettiğim şey şu. Şimdi bizim animbp veya herhangi bir yerde yaptığımız animasyonlar genel olarak heryerde kullanılabilecek animasyonlardır. Mesela silah vardır bunu yerden alırken yere eğilir. Fakat benim levelimde Film tarzı bir animasyon yapacaksam bunu kullanamam. Öğrneğin 2 kişinin dövüştüğü bir sahne hazırlayacaksam bu yapacağıımız şey ona uyumlu olamaz zor olur.

Matinee gibi bir şeyden bahsediyorum level üzerinde karakterlerin veya herhangi bir şeylerin hareket etmesi.Anlık level üzerinde bir sahne hazırlamak :D

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

şunun gibi?

Teşekkürler

Anladım Level sequencer da cinematic hazırlamaktan bahsediyorsun. Bunun için sequencer da kullanacağın "Animation sequence" ler yani animasyon assetleri hazırlayabilmen gerekir. Bunun için uzun yıllardır maya 3ds max gibi bir DCC programında animasyonlar yapılıp engine içine atılıp sequencer da kullanılıyordu. Ancak yeni çıkan Custom Rig plugin ile artık kendin sıfırdan animasyonu engine içerisinde hazırlayabiliyorsun. Bu çok uzun bir konu ayrıca öğrenmen gerekir. Asıl soruya dönecek olursak. Şu konuları sırası ile öğrenmen gerekir

1. Sequencer
  2. Mayada rigleme ve animasyon ya da Unreal de Control Rig

Bu ikisini bilirsen istediğin karaktere istediğin animasyonu istediğin cinematik le verebilirsin.

Not: Yanlış bilmiyorsam Control rigle henüz kemikler yapılamıyor o yüzden azda olsa Maya rigging e yine ihtiyacın olacak.