leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,537
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Gravity kapatıp thruster ile kontrol ettiğim bir static mesh dronem var.

Hertürlü işlevi gerçekleştiriyor yönünü karaktere çevirip ona gidebiliyor fakat bir sorun var. Bu dronenin önüne bir ağaç çıktığında sağa gitmesi gerektiği veya sola ya da yukarı doğru hareket etmesi ya da altından geçmesi gerektiğini nasıl anlayacağım ? Ve nasıl komutlandıracağım. Line trace mi kullanacağım birsürü?

Pathfinding konusuna giriyor. Bir sürü yöntem var. A* bunlardan biri. Aynısını uygulamasan bile konu hakkında biraz araştırma yaparsan kendi sorununu da çözersin.

ergin doğru demiş pathfinding olayı, sana 2 olasılık vereyim bununla alakalı

1) nav mesh volume ile pathpoints çeker rotayı auto bulmasını sağlayabilirsin ancak oyun geniş bir alana kurulu ise bu sana oldukça pahalıya patlar, eğer nav mesh leri ayrı parçalar halinde koyarsan da 2 navmesh arasına denk geldiğinde takılıp kalma ihtimali var. Sınırlı alanlarda yapacaksan bu işi nav mesh mantıklı çözümdür.

2) box trace atıp sınırlı bir alanda önüne çıkan objeleri belirleyip kaçma hareketi uygulatman, eğer geniş bir haritanın herhangi bir yerinde bu dronu u spawnlıyorsan mantıklı olan budur, tick ile box trace atıp break results üzerinden distance çekip dönme oranını mesafeye göre arttırarak engellerden kaçmasını kolayca sağlayabilirsin. hit results false ise de yine target neredeyse o tarafa yönlenir. biraz uğraş çözersin pek zor değil aslında

Şimdi belli değerlerde box trace atıyorum , çarpma algılanırsa sensör çalışıyor dolayısıyla diğer fonksiyonlara da sensör çalışıyorsa dursunlar diye kod yazdım.Yani sensör çalıştığında geçersiz olacaklar. Sensör false konumuna gelirse tekrar çalışacaklar.

Fakat burada distance alarak dönüşünü nereye ayarlayacağımı anlamış değilim. Otomatik olarak yapması gerekiyor. Obje sağındaysa soldan gitmesi gerek soldaysa sağ. Önündeyse yukarı çıkması lazım eğer yukarıda bir obje var ise bu sefer aşağıdan gitmesi gerek. Önü kapalıysa geriye de dönebilir.

Benimki bir ai değil ama objeyi thrusterler aracılığı ile uçuruyorum. Bir nevi drone

impact normal üzerinden açıyı hesaplayabilirsin ama daha kolayı sen bana drone BP yi yolla, bir bakayım. böyle uzaktan şunu yap bunu yap demek bile kafa karıştırıcı olabiliyor. sen gönder ben müsait zamanda düzenler yollarım geriye