alpery

Yeni üye
Objeyi import ettim matinee ile animasyon yapacaktım ama döndürürken bug oluyor ve kapı biraz yana kayıp tekrar yerine geliyor. Yada merkezde dönüyor. Bunu nasıl çözebilirim? Pivot noktasıyla alakalı birşey ama 3ds max ile ayarladığım halde hala aynı sorun var.

alpery' Alıntı:
Objeyi import ettim matinee ile animasyon yapacaktım ama döndürürken bug oluyor ve kapı biraz yana kayıp tekrar yerine geliyor. Yada merkezde dönüyor. Bunu nasıl çözebilirim? Pivot noktasıyla alakalı birşey ama 3ds max ile ayarladığım halde hala aynı sorun var.

Animasyonu yaptıktan sonramı oluyor bu yoksa yaparkenmi?

alpery' Alıntı:

Kapı  bir az yan yatıp açılıyorsa aynı sorun bende de oldu. Kapını hiç bir static mesh e attach yapma. Yani hiç bir static meshe atanmamış şekilde ayrı olsun. Mesela kapı, kapı çerçivesine atanmışsa kapını çerçiveden ayır ve tekrardan matine ile animasyonu tap. Sorun çözülecekdir.

Trepidation' Alıntı:
alpery' Alıntı:

Kapı  bir az yan yatıp açılıyorsa aynı sorun bende de oldu. Kapını hiç bir static mesh e attach yapma. Yani hiç bir static meshe atanmamış şekilde ayrı olsun. Mesela kapı, kapı çerçivesine atanmışsa kapını çerçiveden ayır ve tekrardan matine ile animasyonu tap. Sorun çözülecekdir.

Teşekkür ederim cevabınız için deneyip tekrardan yazacağım sonucu sağolun.

alpery' Alıntı:
Trepidation' Alıntı:

Bi de yazmayı unutmuşum kapının 4 kenarının çerçevenin içine girmemesine dikkat edin. Her kenardan ara kalsın bir az

Trepidation' Alıntı:
alpery' Alıntı:

Bi de yazmayı unutmuşum kapının 4 kenarının çerçevenin içine girmemesine dikkat edin. Her kenardan ara kalsın bir az

Bütün dediklerinizi denedim ama hep aynı sorun var. Pivot noktasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama kapıda ue4'ten pivot noktasını ayarladığım halde hep bir animasyon hatası var. Sadece döndürme işlemi yapmasını ayarladığım halde, döndürme işlemini yaparken aynı zamanda kapıyı bir miktar taşıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Şuan bu sorun olmasa iyi gidiyor proje ama bu sorun çok canımı sıktı.

UE4 içinde viewporttan pivot yeri değiştirmek sadece model seçili olduğu zaman işinize yarar. O bilgi başka obje seçtiğinizde veya Matinee'ye aktarılmaz. Ya modelleme programında ya da import sırasında belirlemeniz lazım pivot konumunu.

Jacky' Alıntı:
UE4 içinde viewporttan pivot yeri değiştirmek sadece model seçili olduğu zaman işinize yarar. O bilgi başka obje seçtiğinizde veya Matinee'ye aktarılmaz. Ya modelleme programında ya da import sırasında belirlemeniz lazım pivot konumunu.

Ben 3DS Max ile pivot noktasını belirlediğim halde UE4'e aktarınca pivot noktası modelin merkezine gidiyor bu sorunu bir türlü çözemedim.

Aynı sorunu bende fazlasıyla yaşadım.
sanırım pivotla ilgili sıkıntı çekiyosundur o yüzdende 90 derece döndürmene rağmen doğru pivot odak noktasından dönmüyor anladığım kadarıyla ben kapıyı 3d Max ten almışdım eğer sende ordan alıyorsan yardımcı olabilirim. hiç olmassa ben kendi bulduğum bir yöntemle işimi hallediyorum yarın ofise geçince size bilgi verebilirm

guvengunes' Alıntı:
Aynı sorunu bende fazlasıyla yaşadım.
sanırım pivotla ilgili sıkıntı çekiyosundur o yüzdende 90 derece döndürmene rağmen doğru pivot odak noktasından dönmüyor anladığım kadarıyla ben kapıyı 3d Max ten almışdım eğer sende ordan alıyorsan yardımcı olabilirim. hiç olmassa ben kendi bulduğum bir yöntemle işimi hallediyorum yarın ofise geçince size bilgi verebilirm

İlginiz için teşekkür ederim uğraştığım başka bir sorun nedeniyle konuya cevap yazmayı unutmuşum. Modeli 0,0,0 noktasına alıp daha sonra pivot noktasını da 0,0,0 noktasına alıp export ettim ve unreal engine 4' e import ettiğimde sorun ortadan kalktı. Yeni model yapacaklara tavsiyem modeli 0,0,0 noktasından yapmaya başlasınlar ileride uğraşmaya gerek kalmaz.