Dialog sesleri ve altyazılar ve bunların otomatik olarak (text based) çevrilmesi gibi işlemler yapabilirsiniz. Ancak RPGlerde sıklıkla karşılaştığımız, quest akışını kontrol eden, seçimler yapabildiğiniz, sorduğunuz sorulara göre cevap veren ve bu sayede yeni olayların geliştiği (Skyrim, Witcher...vb) hazır bir sistem yok. Plugin yada kod olarak markette/GitHubda ücretli/ücretsiz örnekler gördüm göz ucuyla diye hatırlıyorum.

cahitburak' Alıntı:
Dialog sesleri ve altyazılar ve bunların otomatik olarak (text based) çevrilmesi gibi işlemler yapabilirsiniz. Ancak RPGlerde sıklıkla karşılaştığımız, quest akışını kontrol eden, seçimler yapabildiğiniz, sorduğunuz sorulara göre cevap veren ve bu sayede yeni olayların geliştiği (Skyrim, Witcher...vb) hazır bir sistem yok. Plugin yada kod olarak markette/GitHubda ücretli/ücretsiz örnekler gördüm göz ucuyla diye hatırlıyorum.

İlk olarak kurduğunuz cümleyi açarmısınız biraz?

Ben altyazı+ses(her cümle için farklı farklı) olarak oluşturuyorum,daha kolay bir yolu varmı?

Dialogue Voice & Dialogue Wave

The Dialogue Voice and Dialogue Wave assets are used for generating in-game dialogue events, crafting subtitles, and for supplementing localization efforts.

Dialog Voice ve Dialog Wave içerikleri oyun içi dialog olayları, altyazılar ve yerelleştirme içindir.

When editing a newly created Dialogue Voice asset, you can define the Gender and Plurality of a voice actor and although you do not specify any audio assets inside the Dialogue Voice, the information provided here can be referenced inside the Dialogue Wave.

Yeni bir Dialog Voice içeriği eklediğinizde, ses aktörü için cinsiyet ve ekseriyetini belirtebilirsiniz; ses içeriği belirtmez, burada elde ettiğiniz bilgiyi Dialog Wave içinde referanslarsınız.

The Dialogue Wave provides more options and is where the connection between audio and speaker/listener(s) is made. It is also where the correlation between dialogue audio and subtitle text is made. The Dialogue Wave represents a single line of dialogue and the core component of the Dialogue Wave settings is the Dialogue Contexts section.

Dialogue Wave, dialog sahibi ve dinleyen(ler) arasında daha fazla özellik sunar. Ayrıca dialog sesi ve altyazısı arasındaki ilişki burada tanımlanır. Dialogue Wave bir dialogun tek bir satırını temsil eder ve Dialogue Context bölümünün temel bileşeni Dialogue Wave ayarlarıdır.

dialogueWaveDetails.jpg

Inside the Dialogue Contexts section, you can specify the Speaker or who the dialogue is being Directed At in their respective sections by assigning a Dialogue Voice. The actual audio line of dialogue can be added as a Sound Wave by expanding the context window and choosing the desired asset from the drop-down menu or by pointing to an asset in the Content Browser.

Dialogue Context bölümünde konuşmacının kim olduğunu ve konuşmanın kime yapıldığı ayarlamalarını Dialogue Voice atayarak yapabilirsiniz. Asıl ses dialog satırı Sound Wave olarak içerik penceresi genişletilip istenilen içerik seçilerek eklenebilir.

In the event that you have multiple actors who say the same line of dialogue, the Add Dialogue Context option will allow you to create a new entry for the dialogue where you can set new Speaker and Directed At sections.

Bir dialog satırı birden çok Actor tarafından aynı anda söyleniyorsa yeni konuşmacı ekleyerek bunu yapabilirsiniz.

Dialogue Wave assets can also be applied to a Sound Cue by using the Dialogue Player node inside the Sound Cue Editor. Also, you can access a Dialogue Wave directly from within a Blueprint using the Play Dialogue at Location and Play Dialogue Attached nodes.

Dialogue Wave içeriği Sound Cue içeriklerine de Dialogue Player nodu kullanılarak eklenebilir. Aynı zamanda BP içerisinden Play Dialog at Location nodunu kullanarak doğrudan Dialogue Wave kullanabilirsiniz.

Tüm bunlara rağmen bu özeliklerin bazıları henüz tamamlanmamış olabilir. Daha önce bdialog sistemi ile ilgili çalışmadığım için tüm ayrıntılarını bilmiyorum.