dumbbell

Cezalı Üye
29 Ocak 2016
117
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Herkese merhabalar forumda ufak ufak video veya metin şeklinde Blueprint dersleri paylaşmayı düşünüyorum. Fakat sizden gelecek önerilerle daha faydalı bir ders serisi olacağı kanaatindeyim. O yüzden yorum olarak istediğiniz konuyu belirtirseniz içerisinden belirleyip paylaşmayı düşünüyorum.

Bu arada yorum atanlar içinden bir kişiye 10 Ağustosta Marketplace' de olacak Object Inspection sistemimi hediye edeceğim.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

dumbbell' Alıntı:
Herkese merhabalar forumda ufak ufak video veya metin şeklinde Blueprint dersleri paylaşmayı düşünüyorum. Fakat sizden gelecek önerilerle daha faydalı bir ders serisi olacağı kanaatindeyim. O yüzden yorum olarak istediğiniz konuyu belirtirseniz içerisinden belirleyip paylaşmayı düşünüyorum.

Bu arada yorum atanlar içinden bir kişiye 10 Ağustosta Marketplace' de olacak Object Inspection sistemimi hediye edeceğim.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Valla blueprintsi bilmiyorum da dostum ben mimari projeler yapıyorum 3ds maxde modellediğim texturesini attığım projeyi buraya yükleyip videosunu alabiliyorum fakat ışık ayarları ve materyal oluşturmayı bilmiyorum yani neyi neye neden bağlıyoruz girdiğimiz değerler sonucunda neye ulaşıyoruz pek bir bilgim yok eğer o konuda bi video paylaşmak istersen severek izliyeceğime emin olabilirsin konuyla alakasız birşeyse istediğim canın sağolsun şimdiden teşekkürler :)

akarazad07' Alıntı:
Valla blueprintsi bilmiyorum da dostum ben mimari projeler yapıyorum 3ds maxde modellediğim texturesini attığım projeyi buraya yükleyip videosunu alabiliyorum fakat ışık ayarları ve materyal oluşturmayı bilmiyorum yani neyi neye neden bağlıyoruz girdiğimiz değerler sonucunda neye ulaşıyoruz pek bir bilgim yok eğer o konuda bi video paylaşmak istersen severek izliyeceğime emin olabilirsin konuyla alakasız birşeyse istediğim canın sağolsun şimdiden teşekkürler :)
Döküman şeklinde ışık ve materyal için hangi parametrenin ne işe yaradığını ve değerleri değiştirdikten sonra nasıl sonuçlar elde edildiğini yazacağım en kısa zamanda.

dumbbell' Alıntı:
akarazad07' Alıntı:
Döküman şeklinde ışık ve materyal için hangi parametrenin ne işe yaradığını ve değerleri değiştirdikten sonra nasıl sonuçlar elde edildiğini yazacağım en kısa zamanda
Cidden nasıl teşekkür etsem az olur. https://www.youtube.com/channel/UCnhLGXORFA080hsEjTIXwtQ bu kanalda gördüğün bütün projelerin modellemesinde çalıştım son 2 3 video hariç fakat unreal işine başka bi abim bakıyordu ve pek öğretme yanlısı değildi bende şuan şirketten ayrılınca iş başa düştü kendi başıma öğrenmeye çalışıyorum 3ds maxde çizdiğim projeyi unreale atıp videosunu alabiliyorum fakat dediğim gibi 3ds max de atadığım textureyi unrealde nasıl materyale çevircem tam olarak bilmiyorum yani create material diyorum ama o parametrelerde sıkıntı yaşıyorum  ve attığım ışıklar hep patlıyor wattını düşürüyorum bu sefer ışık yetersiz kalıyor anlıyacağınız unrealde baya eksiğim kendi başıma da bi yere kadar bişeyler yapabildim sizin gibi iyi niyetli insanların yardımıyla inşallah güzel şeyler yapıcam çok çok teşekkür ederim tekrar .) Walkthrough olayını da merak ediyorum aslın da fakat başınıda ağrıtmak istemem şimdilik video da işimi görüyor seni yormuyacak bişeyse o konu hakkında da paylaşımın beni sevindirir .)

Bildiklerinizi paylaşmanız çok güzel bir hareket. Sonuçta bilgi paylaştıkça çoğalır. Teşekkürler bu girişiminiz için.

Benim birkaç tane önerim olacak. Uygun olursa aralarından seçerek paylaşabilirsin.

İlki: Henüz araştırmasını yapmadım ama, projemin ilerleyen safhalarında kullanmayı planladığım bir ayna sistemi var. Detay vermek gerekirse: Güneş ışığı bir ayna üzerine vuracak, daha sonra bu aynayı istediğimiz tarafa çevirerek güneş ışığını oraya yansıtacak bir sistem. Bu aynayı başka bir aynaya yansıtınca o ayna tekrar başka bir yere yansıtacak... Daha çok puzzle oyunlarındaki gibi. Zaten amacım da bu :)

İkinci önerim: Örneğin bir masayı hareket ettirirken belli bir noktaya gelince ortadan kaybolması. Aslında bu basit fakat anlatmak istediğim şey masa tamamen değil local olarak kaybolacak. Yani görünmez bir portal düşünelim, masayı o portala sürükledikçe portala giren kısmı kaybolacak. Portal dışında kalan kısımları görünecek.

Üçüncü önerim: Lerp ve RInterp nodlarının kullanımı. Bildiğim kadarıyla bunlarla objelerde Smoot rotation veya transition yapılabiliyor. Kullanımını merak ettiğim bir başka konudur bu konu.

Kafana yatarsa bunlar veya bunlardan biri, paylaşırsan gayet güzel olur. Yeni başlayanlara göre biraz ileri seviye gibi görünebilir bunlar fakat basit seviyedeki rehberler her tarafta var.
Teşekkürler.