apexkiller

Yeni üye
7 Kas 2015
6
1
0
(35) İzmir
Merhaba ben bu motor hakkında aklıma takılanları sorabilceğim bir yer olarak burayı belirledim artık ve pişman değilim :D ben alan derinliği efekti vermek istiyorum fakat bunu sağ tık aimle değil de o an ki görüş açıma göre şekillendirmek için ve hatta box trigger yerleştirdiğim yerlerde benim belirlediğim süre boyunca tüm ekranı bulanıklaştırma efektini nasıl yapabilirim bilgilendirirseniz muazzam olur

Görüş açısından kastınız nedir tam anlayamadım ama trigger ile DoF aktif hale getirmek için şöyle birşey yapabilirsiniz:

- İstediğiniz DoF ayarlarını bir PP volume ile test ederek ayarlayın.
- Bu ayarları oyuncu kamerasına girin. Scale oranını 0 olarak belirleyin.
- Yine karakter BP'inde Event Graph içinde kamernın post process ayarlarını MakePostProcess ile sadece DoF'ın Scale parametresini değiştirmeye izin verecek şekilde Set yapın.
- Scale değerini Timeline kullanarak 0'dan 1'e(veya 0'dan 1'e sonra tekrar 0'a; istediğiniz efekte bağlı) geçecek şekilde istediğiniz süre içinde anime ettirin.
- Bir Custom Event kullanarak Timeline'ı çalıştırın, Timeline ile de Set PostProcessSettings'i Update yaptırın.
- Trigger'ın overlap event'i ile Other Actor > Cast to characterBP > yaratmış olduğunuz Custom Event'in fonksiyonunu çağırın.