mcYaralı

Üye
26 Ara 2018
158
3
18
Arkadaşlar instagramda gezerken böyle bir şeyle karşılaştım. Bu şey nasıl yapılabilir? Unrealde böyle bir destek var mı?

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Karakterin bakışına göre ayarlıyor.

Böyle bir şey yapılırsa zannımca çok iyi bir optimizasyon olur.

mcYaralı' Alıntı:
Arkadaşlar instagramda gezerken böyle bir şeyle karşılaştım. Bu şey nasıl yapılabilir? Unrealde böyle bir destek var mı?

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Karakterin bakışına göre ayarlıyor.

Böyle bir şey yapılırsa zannımca çok iyi bir optimizasyon olur.

Bu hesaplamaya kısaca Culling deniliyor.

Motor üzreinden bakabilrisiniz -> https://docs.unrealengine.com/en-us/Engine/Rendering/VisibilityCulling

Teşekkür ederim dostum. Eğer bunu yaparsam kameranın baktığı yön işlenecek sadece değil mi? Buda performans artışına sebeb olur. Özellikle open world oyunlarda bayaa fps artışı sağlanır değil mi?

mcYaralı' Alıntı:
Teşekkür ederim dostum. Eğer bunu yaparsam kameranın baktığı yön işlenecek sadece değil mi? Buda performans artışına sebeb olur. Özellikle open world oyunlarda bayaa fps artışı sağlanır değil mi?

Zaten her bir kamerada görüş alanına göre (field of view) göre bu görüntü gösterme/gizleme tekniği kullanım haldedir. Open World optimize etmek için forumda bir soru soruya cevap verildi. Gerek buradan gerekse google üzerinden araştırabilirsiniz nasıl optimize ediliyor vs..