barisckr

Yeni üye
23 Eki 2019
10
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Arkadaşlar hepinize merhaba, bir oyun projem var. İçinde çoğu dosyayı sildim "Crashes" diye bir klasör kaldı boyutu epeyce büyük. Nedir? Ne işe yarar? Silsek ne olur bu Crashes klasörü ? Bilen var ise bir yardımcı olabilir mi?

Hata ayıklama, çökme vs günlüklerinin tutulduğu dosya bildiğim kadarıyla. Bi sorun olacağını sanmıyorum

barisckr' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize merhaba, bir oyun projem var. İçinde çoğu dosyayı sildim "Crashes" diye bir klasör kaldı boyutu epeyce büyük. Nedir? Ne işe yarar? Silsek ne olur bu Crashes klasörü ? Bilen var ise bir yardımcı olabilir mi?

Build, Config ve Content dosyaları haricinde kalan dosyaları silmende sorun yok yalnız intermediate dosyanısı sildiğinde önceden yaptığın paketleme işlemi varsa store key..vs  oluşturduysan bunlar da gider baştan oluşturman gerekir. Paketleme yaptırdığında ise sıfırdan paketleme yapacaktır işlem daha uzun sürer.

Yer sıkıntısı olanlar için ekleme yapayım;

C:\Program Files (x86)\Epic Games\Launcher\VaultCache    buraya kütüphanenizden indirdiğiniz dosyaları yedekler ki başka bir projeye eklemek istediğinizde doğrudan buradan kullansın indirme yapmasın kütüphane dosyalarına ihtiyacınız yoksa içindeki dosyaları da silebilirsiniz.

Ayrıca Derived Data Cache dosyanız muazzam şekilde şişer, compile datalarınız burada saklanır. kapsamlı bir iki projeden sonra bakmışsınız ki 100 GB olmuş, Project Settingste üstten derived diye aratırsanız direk karşınıza gelecektir local ve shared olarak, dosya lokasyonlarını elinizin altında bir yere alırsanız (belki D:  E: fark etmez nerede müsait yeriniz var ise) mevcut projeniz ile işiniz bitip yeni bir projeye başladığınızda içindeki dosyaları silerek baya bir yer kazanırsınız.

Kolay gelsin...