nikol

Yeni üye
25 Ocak 2017
9
0
0
(6) Ankara
Selam arkadaşlar,
Ben 6 tekerlekli bir araç yapıyorum ama aracın fizik kurallarına uyma zorunluluğu yok.Bu yüzden ön ve en arka tekerlekleri unreal in araba örneğindeki gibi ekledim fakat diğer tekerlekler için animasyon bölümünde 
arka tekerlek rotasyonunu orta tekerleklere copy bone fonksiyonu ile  kopyaladığım halde tekerlekler biçimsizce hareket ediyor.Sizce bunun çözümü ne olabilir?
Teşekkürler.

nikol' Alıntı:
KralArsla10' Alıntı:
Seni şu konuya yönlendirelim. Burada ve foruma hoş geldin.

Teşekkürler , fakat fiziğin çalışmasına gerek yok sadece görüntü olarak dönmesini istiyorum.Fizik olarak unreal araba örneğinin 4 den fazla tekeri desteklemediğini biliyorum.
Sorunun tam bir görselini de atarsanız daha iyi yardımcı oluruz. Bir de önerim o 2 tekerleği diğer tekerleklerden bağımsız olarak yapmayı deneyin yani kodlamasını blueprint ini ayrı yapmayı deneyin. İyi forumlar ve iyi çalışmalar

Bu konuyu neden C++ bölümünde paylaştınız? Tıpkı bahsettiğiniz gibi AnimationBlueprint ile serbest arka tekerleklerin transformasyonunu serbest olmayan arka tekerleklerin transformasyonuna eşitlemeniz gerekir. Sadece fizik aktif 6 tekerlekli bir araç istiyorsanız C++ ile çalışmalısınız.

cahitburak' Alıntı:
Bu konuyu neden C++ bölümünde paylaştınız? Tıpkı bahsettiğiniz gibi AnimationBlueprint ile serbest arka tekerleklerin transformasyonunu serbest olmayan arka tekerleklerin transformasyonuna eşitlemeniz gerekir. Sadece fizik aktif 6 tekerlekli bir araç istiyorsanız C++ ile çalışmalısınız.

Haklısınız c++ ile çalıştığım için düşünemedim.Siz konuyu blueprint e taşıyabilir misiniz?

KralArsla10' Alıntı:
nikol' Alıntı:
Teşekkürler , fakat fiziğin çalışmasına gerek yok sadece görüntü olarak dönmesini istiyorum.Fizik olarak unreal araba örneğinin 4 den fazla tekeri desteklemediğini biliyorum.
Sorunun tam bir görselini de atarsanız daha iyi yardımcı oluruz. Bir de önerim o 2 tekerleği diğer tekerleklerden bağımsız olarak yapmayı deneyin yani kodlamasını blueprint ini ayrı yapmayı deneyin. İyi forumlar ve iyi çalışmalar

Şöyle ki en arka ve ön tekerlekleri unreal'ın örnek yapısındaki kodlama ile ekledim.Orta tekerlekler için herhangi bir kodlama yapmadım.Sanırım yapmam gerekiyor ama bununla ilgili bir fikrim yok.Sadece aşağıdaki resimdeki gibi animasyonda bone yapısını kopyaladım.Doğal olarak tekerlekler x ve y doğrultusunda belirsiz şekilde hareket ediyor.Orta tekerleklerin kodlaması ile ilgili yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkürler.
https://postimg.org/image/kepg3zqur/

Arkadaşlar sorun halloldu.Aracın Physics Asset yapısında fizik uygulanmayacak olan tekerleklerin shape box a sahip olmasından dolayı imiş.2 teker için kaldırınca tekerlekler düzgünce ilerledi.Aslında mantıken de öyle olmalı çünkü new asset'leri fizik hesabı için kullanıyoruz ama başta bunu düşünemedim.Yorumlar için teşekkürler.