asdxc51

Yeni üye
24 Ocak 2024
1
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Arkadaşlar merhaba, kısaca problemimden bahsedeyim. Ben bir tutorial aracılığı ile Ata binme ve attan inme projesi yaptım. Ata belli bir miktar yaklaşınca(Collision'a girince) Ata binmek için G tuşuna bas diye bir yazı geliyor ve G Basınca ata biniyorum.
*Problemim şu ki Ata binmek için o collisiona girdiğim anda artık attan istediğim kadar uzaklaşsam da her türlü G Basınca ata yine de biniyor. Sadece 1 kere ata yaklaşıp collider'e değmem yeterli oluyor. ben bunu nasıl çözebilirim. Sadece o collider içerisinde G Bastıysam ata binsin. Çıktığımda binemesin.
Görsel de paylaşayım ve ayrıca izlediğim tutorialda bu problemin düzelmesi için yayınlayan arkadaş bikaç taktik vermiş ben pek anlayamadım. Kodları ve Yayınlayan arkadaşın taktiğini de atıyorum.

(Üstteki RiderTrigger colissionu için karater çarpışırsa ne olacağı hakkında kod)

(Üstteki Ata binme animasyonlarının oynatıldığı input kodları)

Yayıncının yorumlarında çözümü anlatan kısmı:
Çözüm You can set horse reference of player to null when you end overlap with horse box collision.

Nasıl yaparım arkadaşlar teşekkür ederim şimdiden.

Collision'a çarptığı gibi bir boolean değişkeni true yap. (Bu değişkeni karakterin içerisinde oluşturabilirsin.) 
Bunu şöyle yapabilirsin, On Component Begin Overlap'ın "Other Actor" kısmına Cast to yapıp karakterini bağla. Ardından bu karakter içerisinden bu oluşturduğun Boolean'ı Set et ve True yap.

Benzerini On Component End Overlap için yap fakat false yap. 
Şimdi karaktere binmeni sağlayan olayın başına gel oraya bir if ekle. Eğer bu oluşturduğun boolean true ise ancak o zaman binebilir.

Bu basit bir çözüm işine gayet yarar. Çözemezsen yaz.