leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,537
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
2 araç var bunlar karşılıklı dövüşecekler ve her aracın kendi kırılabilen objesi mevcutfakat kendi aracımda kendi objesini kırabiliyor bende bunun için o objenin collisionunu kendi aracım için kaldırmak istiyorum fakat nasıl filtrelerim ? Mesela elimde bir obje var a kişisi içinden geçerken b kişisi geçemeyecek ?

Project setting kısmından object type vermen gerekir atıyorum senin araban oluşturduğun collision1 adlı objeleri kirabilirken düşman araç yalnızca collision2 olarak adlandirdigin objeleri kirabilecek.

muhammedsgrl' Alıntı:
Project setting kısmından object type vermen gerekir atıyorum senin araban oluşturduğun collision1 adlı objeleri kirabilirken düşman araç yalnızca collision2 olarak adlandirdigin objeleri kirabilecek.

O zaman kendi arabamı collision 2 yapıp düşmanıda 1 yapmam lazım peki bunu nasıl yapabilirim ? yani kendi aracımı nasıl collision 2 seçip diğerini 1 seçeceğim.

Burada devreye kodlamada giriyor önce https://docs.unrealengine.com/en-US/Engine/Physics/Collision/HowTo/AddCustomCollisionType/index.html buradan object type oluşturmaya bakabilirsin daha sonra 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
 daha sonra buradanda trace vermen gerekiyor mesela adam videoda object type vermiş ve hit sadece tanımladığı object typede print string yazdırıyor sende aynı şekilde arabayı tamamen kaplayan bir capsuletrace vererek tanımladığın object tüplere göre objelerin parçalanmasını saglayabilirsin tabi bunun için senin destructible plugininide kullanman gerek onun içinde 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
 bu linke bakabilirsin