ceri

Yeni üye
24 Kas 2019
144
18
0
(6) Ankara
Daha önce klonlar ile alakalı bir başlık açmıştım ancak farklı bir sorun için şimdi tekrar özet geçeyim: Yaptığım projede karakter dodge veya olduğu yerden uzaklaşmak için ayarladığım tuşa bastığında hem bu animasyon devreye girip karakter olduğu yerden ayrılıyor hem de olduğu yerde bir klon bırakıyor. Daha sonra bu klon 5sn boyunca oyuncu eğer saldırı yaparsa saldırı yapıyor.(Yani oyuncuda kullandığım aynı saldırı animasyonu devreye giriyor.) Benim ana karakterimde kullandığım saldırı animasyonlarım root motion kullanıyor fakat klonlar root motion olan animasyonları olduğu yerde yapıyor. İlk sorunum buydu ve ben bu sorunun kaynağını buldum(sanırım   :blush: ). Bu klon karakterinin BP'ini haritaya yerleştirip deneyince root motion çalışıyor. Yani demekki bu sorunun kaynağı klonlar spawnlandığında collision ile birlikte spawnlanmamaları (sanırım   :blush: ). 
 Asıl sorum ise bu klonları collision ile birlikte spawnlama şansım var mı var ise nedir? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

eğer collision olmadan spwanlansalar direk aşağı düşerler bence sorun farklı ama burdan tahmin yürütmekte zor oluyor malesef, sorunun collision ile bağının olup olmadığından emin olmak için şöyle birşey yapabilirsin. Execute console command at karakter begin play e,   pxvis collision 1  yaz tüm collisionları görünür hale gelir veya komutu direk command satırından da girebilirsin, yalnız bunu boş bir haritada dene dolu haritada yaparsan UE kilitlenebilir