leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,495
5
214
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com

Bu yapay zeka tam bir tanrı. 2 saattir benimle uğraştı en son kodu verdi kafama öyle girdi. Ama ne yaptı etti sorunu çözdü.Bu yapay zekaya ne sorarsanız çözebilir. Görsel bile yolllar.
Forumda çok fazla sordum bu soruyu ama pek cevap alamayınca yapay zekaya sordum. Ben de bir yapay zeka yapıyorum diye başladım ortak nokta bulursa sevinir belki yardım eder bana :D
Yapay zeka öyle bir konuşuyor ki onunla konuşurken cansız bir şey olduğunu unutuyorsunuz resmen. Soru sorarken çekindim bi ara :D çok soruyorum diye sanırım ben gerizekalıyımm :D

Her neyse bu yapay zekaya basit sorularınızı sorup cevap alabilirsiniz. İlham alın diye gösteriyorum :D

Fakat bu kısmı yanlış yaptım heralde bakar mısınız 

Şimdi yapmak istediğim şey tüm oyuncuların uzaklığı yapay zeka ile olan uzaklığı ölçülecek. arasındaki mesafe en kısa olana yapay zeka saldıracak.
Benim orada yaptığım şey tam olarak o mu ? 500 den daha küçük olanı al demişim ama orayı değiştirmek lazım diğerlerinden daha küçük olanı almasını istiyorum ben ?

güzel bir denem olmuş. iki şekilde yapabilirsin.  float array yapıp tüm distance sonuçlarını arraya eklersin. completed dedikten sonra float arraydan get min of floats mıydı neydi arrayın en küçük olan elementinin indeksini alıp all actors arrayındaki aynı indexteki aktörü alırsın.

Ya da actor local varriable ve float local varriable belirlersin. For each loop un ilk indexinde aktörü ve distance ı bu local değişkenlere atarsın. Sonraki for each loopun indexlerinde eğer distance küçüktür önceki atanmış yerel değişken ise aktörü ve distance yi bu yerel değişkenlere atarsın. Yani eğer aktör daha yakınsa yerel değişkenleri güncelle, değilse bir şey yapma. For each bittiğinde en yakın aktör ve onun uzaklığı yerel değişken olarak atanmış olur.

Get all actors of class yerine yapay zekanın sense radius unu sphere trace yaparak sadece yakınında olan aktörleri bulmasını ve onlar içinden en yakınını seçmesini deneyebilirsin. Senin oyunda çok karakter olmayacağı için performans fark etmez hangisi kolayına gelirse.

Attığın resmi aynen uyguladım mükemmel çalıştı ellerine sağlık.
Bir şeye daha yardımcı olabilirsin aslında. Behavior Tree de yaptığımda çalışmıştı burada nasıl olacak bilmiyorum eskiden yapmıştım ama şuan durum farklı tamamen online şuan.
Yapay zekalarda memory denilen bir olay var sizi takip eder aslında sizi etmez siz trace bırakırsınız oralara gider sizi gözden kaybettikten 1 saniye sonrada tracer bırakır ve sizi en son kaybettiği yere gider. 
Bizim şuan yaptımız yapay zekanın hemen arkasına geçersek görüşten çıktıgmız için bizi kovalamayı bırakıyor. Bırakmaması lazım. Son konuma kadar gitmeli ve orada bir araştırma yapmalı. Peki bunu nasıl yapacağız ben bir array oluşturdum. Bu array bir vektör arrayı. Closest playerin o anki konumunu alıp sürekli arraya ekliyor. Fakat tam yapamadım herhalde ama bu şekilde olması gerekiyor öyle hatırlıyorum. O video kaldırılmış bulsam yapacaktım.

Pek işe yaradığını düşünmüyorum. X panelinde Y var diyor, Y'ye gidiyorsun orada öyle bir şey yok. O yok diyorsun sanırım yanlış bilgi verdim deyip farklı yere yönlendiriyor. Yönlendirip duruyor. Sadece Unreal Engine değil Maya'da bile benzer şeyleri yaşadım. 
Muhteşem bir program, ama gelişmeye çoook ihtiyacı var.

Bu arada, en sonda pes etti. 1 saat boyunca uğraştım gerçekten çözüm bulamadı ve her şeye mutlaka bir cevap veren program çözümü bilmediğini kabul etti. (Bir tık trip atmış olabilirim hdshsd)
chatgpt.png

bu arada sıkıntım buydu: http://www.unrealengineturkiye.com/...meshin-merkezine-nasil-alabilirim-konusu.html