mcYaralı

Üye
26 Ara 2018
158
3
18
Arkadaşlar aşağıdaki fotoda gördüğünüz gibi aynı pubg deki render karakteri gibi bende kendi karakterime yaptım.
r5nGV3.png

Lakin izlediğim videoda adam aşağıdaki blueprintin aynısını yaptı bende aynısını yaptım.
9a0j5N.png

Lakin öldükten sonra tekrar işlemeye başlıyor. 2 kere işlenincede işte böyle çarpılıyor.

dvm92D.png

Şimdi arkadaşlar benim istediğim karakterimi 1 kere işlemesi. Bunu nasıl yaparım?

Merhabalar, hangi dersi izlediniz bilemediğimizden yardım etmemiz çok zor. Video üzerinde doğru çalışıyorsa demek ki bir yerinde hata yapmış olmalısınız veya bazı düğümler deprecated olmuş olabilir ama düşük ihtimal. UMG 2 kere create ediyor olabilir misiniz?

Ozzy' Alıntı:
Merhabalar, hangi dersi izlediniz bilemediğimizden yardım etmemiz çok zor. Video üzerinde doğru çalışıyorsa demek ki bir yerinde hata yapmış olmalısınız veya bazı düğümler deprecated olmuş olabilir ama düşük ihtimal. UMG 2 kere create ediyor olabilir misiniz?

Videodaki ile doğru çalışıyor onda sıkıntı yok. O videoda adamda ölme gibi bir durum olmadığından sıkıntı olmuyor. Benim oyunda öldükten sonra yine 1 tane daha işliyor. Kısaca Event construct dan dolayı her öldükten sonra 1 tane daha işliyor.

Bunun önüne geçmek için tercih edebileceğiniz 3 yol var. 

- Do Once düğümünü kullanabilirsiniz.
- GameInstance üzerinde HUD'un create edildiğini boolean ile kontrol edebilirsiniz ve belirtebilirsiniz.
- Öldükten sonra UMG sınıflarınızı remove edip tekrardan create edebilirsiniz.