The Darkness

Yeni üye
29 May 2017
64
4
0
Belirtilmemiş
Herkese selam arkadaşlar, 

Bir kaç  gündür  üzerinde  yoğun olarak  çalıştığım  ve  uğraştığım  bu  sorun  ile  başım  dertte :/
Karakterimin Uçak içindeyken  Havadan  yere  olan  inişini   gerçekleştirmeye çalışıyorum  fakat Karakter  uçağın içinden  geçip  gere çakılıyor.Aklıma  gelen  herşeyi denedim  fakat  bir  türlü istenileni   alamadım. Spline   mesh  üzerine   entegre  ettiği m için mi  böyle  bir sorun  ile karşılaştım  bende   anlamadım. Neyse sizlere  yaptığım  şeyleri  göstereyim belki  çözüm  yolu  gösterirsiniz.

Yaptığım  şeyler ;

13612018-02-13_4.png

1)Blueprint actor oluşturdum  ve uçağın  animasyonlarını   orda yapıp,  önceden  oluşturturduğum  Character   actorü    Blueprint  actörün içine  ekledim.   
2) Uçakta da  karakterde de  Collision var ve gravity  kapalı.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Şimdiden  teşekkür ederim  herkese :)

Birden fazla sorun olabilir ve gördüklerim kadarını söyleyeyim. Karakterinizin Capsule Component kısmı uçağın dışında gözüküyor ve biraz daha yukarı almanız gerekebilir. Bir Karakter Blueprint ve Child Actor yerine Skeletal Mesh kullanabilirsiniz.

Düşmesinin 1. nedeni collision sorunu. 2. si ise uçağın içine oyuncu karakteri oturtmaya çalışmanız. Cinematic tarzı birşey hazırlıyorsanız sadece pilot skeletal mesh'ini kullanın, character BP ye ihtiyacınız yok. Bu şekilde yaptığınızda collision sorunu olmasa bile o capsule component istediğiniz gibi yerinde sabit durmayacaktır.
Uçuş mekaniği olan bir oyun yapacaksanız da zaten oyuncunun kontrol ettiği pawn uçak olmalı, pilot değil.

[UETR]Ozzy' Alıntı:
Birden fazla sorun olabilir ve gördüklerim kadarını söyleyeyim. Karakterinizin Capsule Component kısmı uçağın dışında gözüküyor ve biraz daha yukarı almanız gerekebilir. Bir Karakter Blueprint ve Child Actor yerine Skeletal Mesh kullanabilirsiniz.

[UETR]Jacky' Alıntı:
Düşmesinin 1. nedeni collision sorunu. 2. si ise uçağın içine oyuncu karakteri oturtmaya çalışmanız. Cinematic tarzı birşey hazırlıyorsanız sadece pilot skeletal mesh'ini kullanın, character BP ye ihtiyacınız yok. Bu şekilde yaptığınızda collision sorunu olmasa bile o capsule component istediğiniz gibi yerinde sabit durmayacaktır.
Uçuş mekaniği olan bir oyun yapacaksanız da zaten oyuncunun kontrol ettiği pawn uçak olmalı, pilot değil.

Sorunumu  hallettim  sayenizde  çok  sağoulun. Benim  dalgınlığıma  nasıl  gelmişse  artık  akıl  edememişim  :(

Bu arada, Aynen  Cinematic  Scene  için  hazırlık  yapıyorum. Oyunun  giriş  sahnesini  çekmeye çalışıyorum.