leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,538
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Merhaba buggiman,
(genelde o yardım ettiği için :DDD)
şaka şaka merhaba arkadaşlar, öncelikle elimde 2 actor var.

1.si Spawner:Bir top spawn ediyor (başka bir actoru)
2.si Button:Bu buttona ateş edildiğinde spawnerin custom eventi devreye giriyor başarılır bir şekilde hem buttonun hemde spawnerin custom event fonksiyonları çalışıyor ve top spawn ediliyor.

Sorun: sorun şu ki top istediğim yerde spawn edilmiyor bende bu yüzden bir başka actor yaptım target diye ve spawn edilmesini istediğim yere koydum daha sonra transformları iste bu actore baglayacaktım.

Fotoğraftanda görebileceğiniz üzere bir custom evente get all actors class diyerek çağırmışım çünkü nasıl çağıracağımı hiç bilmiyorum sanırım eksiğim burdan kaynaklanıyor.
Böyle bir yerde target actoru için cast yapamıyorum bende yeni bir değişken oluşturup targeti referans aldım fakat sürekli hata alıyorum nasıl bir ilişki kurmam lazım ki anlamadım referansta olmuyor.
Gerçi get all actors yapmama gerek yoktu orda sildim hala aynı.

Access none trying to read function falan diyor. Top spawn oluyor fakat istediğim yere olmuyor.

Bak şimdi mantığını başarılı bir şekilde kurmuşsun ne yapmak istediğini de biliyorsun fakat tecrübesizlikten ve pratik eksikliğinden dolayı olayı kendin için fazla komplike hale getiriyorsun. Aslında çözümü oldukca basit.

Öncelikle farklı bir actor oluşturmaktansa bulunduğun BP içerisinden Add component diyerek Arrow ekle.,
Bu eklediğin Arrow un duracağı yeri viewport üzerinde ayarla (Oyunda sahneye koyarak yerini kontrol edebilirsin.)
11sfaky.png

Daha sonra bu Arrow un location ını al ve spawner a ver.

2hd4qxi.png

Anlamadığın bir kısım olursa sorabilirsin.

Buggiman' Alıntı:
Bak şimdi mantığını başarılı bir şekilde kurmuşsun ne yapmak istediğini de biliyorsun fakat tecrübesizlikten ve pratik eksikliğinden dolayı olayı kendin için fazla komplike hale getiriyorsun. Aslında çözümü oldukca basit.

Öncelikle farklı bir actor oluşturmaktansa bulunduğun BP içerisinden Add component diyerek Arrow ekle.,
Bu eklediğin Arrow un duracağı yeri viewport üzerinde ayarla (Oyunda sahneye koyarak yerini kontrol edebilirsin.)
11sfaky.png

2hd4qxi.png

Aslında arrow değilde aynı mantıkla sphere oluşturmuştum altında olmamıştı sanırım buga falan giriyordu obje baya büyük ama dediğin gibi mapın farklı bir yerine doğru götürebiliyorsak olabilir deniycem şimdi sağol :)

Edit:Oldu çok teşekkürler hemde çok iyi oldu :)

leonscottkfm' Alıntı:
Buggiman' Alıntı:

11sfaky.png

2hd4qxi.png

Aslında arrow değilde aynı mantıkla sphere oluşturmuştum altında olmamıştı sanırım buga falan giriyordu obje baya büyük ama dediğin gibi mapın farklı bir yerine doğru götürebiliyorsak olabilir deniycem şimdi sağol :)

Rica ederim. Bu arada Get All Actors of Class Node una ihtiyacın yok orda. Çağırmışsın ama kullanmamışsın kaldırabilirsin onu. Zaten spawn etmek itediğin class ı diğer node da belirttin.

Buggiman' Alıntı:
leonscottkfm' Alıntı:

Rica ederim. Bu arada Get All Actors of Class Node una ihtiyacın yok orda. Çağırmışsın ama kullanmamışsın kaldırabilirsin onu. Zaten spawn etmek itediğin class ı diğer node da belirttin.

Peki aynı konu hakkında son bir şey daha sorabilir miyim?
Mesela ben bu topu spawn ettim fakat ileri doğru hareket ettirmek için fizik fonksiyonlarından hangisini kullanırsam daha mantıklı olur.
forward vector vs ile mi yoksa apply force falan mı hangisini önerirsin?

Spawn ettiğin topun BP sine gir ve viewport dan Projectile Movement ekle. İstediğin yöne, istediğin hızla hareket etmesi için ayarlayabilirsin, böylelikle spawn olduğu anda hareket etmeye başlar ayarladığın yönde. Topun hareket Yönünü olarak o spawn etmek için eklediğimiz arrow un yönünü alabilir ona göre ayarlamalarını yap. Ama sen spawn ettikten sonra sadece top seksin olduğu yerde bir süre sonra dursun filan istiyorsan o zaman fizik işine girmemiz gerekir kütlesini, yer çekimi kuvvetini vs.ayarlamamız gerekir. Ama istediğin oysa onu da anlatabilirim.

Buggiman' Alıntı:
Spawn ettiğin topun BP sine gir ve viewport dan Projectile Movement ekle. İstediğin yöne, istediğin hızla hareket etmesi için ayarlayabilirsin, böylelikle spawn olduğu anda hareket etmeye başlar ayarladığın yönde. Topun hareket Yönünü o spawn etmek için eklediğimiz arrow un yönü alabilir ona göre ayarlamalarını yap. Ama sen spawn ettikten sonra sadece top seksin olduğu yerde bir süre sonra dursun filan istiyorsan o zaman fizik işine girmemiz gerekir kütlesini, yer çekimi kuvvetini vs.ayarlamamız gerekir. Ama istediğin oysa onu da yaparız anlatırım sıkıntı değil.

Şimdi şöyle kısaca anlatayım.bu top platformdan düşüyor arkasında bunu belli bir yere kadar iten güç olacak mesela bir trigger box sınırları içerisinde x yönünde forced olarak dümdüz gidecek.

daha sonra ekrana soru çıkıyor doğru cevaba ateş edilirse matinee ile önündeki kapı falan açılır ve top x ekseninde hareket etmeye devam ediyor top aşagı düşmeden soruların doğru cevaplarını vurarak topu yönlendirip sona ulaştırıyorsun.asansöre gelip duruyor mesela doğru cevabı vurursan asansör topu yukarı çıkarıor ve tam çıktıktan sonra top yine düz bir şekilde ilerleyecek.Fakat öyle çok şatafatlı şeyelre gerek yok dediğim gibi asansöre bulunan bir trigger matinee bittikten sonra topa force uygulayabilr mesela.topu teleport eden şeyler falan olacak mesela ben bir kaydıraç gibi bir şey yapmıştım üzerine gittiğimde beni hızlandırıyordu bunu nasıl yaparım mesela çok zor olmasa gerek :D

leonscottkfm' Alıntı:
Buggiman' Alıntı:
Spawn ettiğin topun BP sine gir ve viewport dan Projectile Movement ekle. İstediğin yöne, istediğin hızla hareket etmesi için ayarlayabilirsin, böylelikle spawn olduğu anda hareket etmeye başlar ayarladığın yönde. Topun hareket Yönünü o spawn etmek için eklediğimiz arrow un yönü alabilir ona göre ayarlamalarını yap. Ama sen spawn ettikten sonra sadece top seksin olduğu yerde bir süre sonra dursun filan istiyorsan o zaman fizik işine girmemiz gerekir kütlesini, yer çekimi kuvvetini vs.ayarlamamız gerekir. Ama istediğin oysa onu da yaparız anlatırım sıkıntı değil.

Şimdi şöyle kısaca anlatayım.bu top platformdan düşüyor arkasında bunu belli bir yere kadar iten güç olacak mesela bir trigger box sınırları içerisinde x yönünde forced olarak dümdüz gidecek.

daha sonra ekrana soru çıkıyor doğru cevaba ateş edilirse matinee ile önündeki kapı falan açılır ve top x ekseninde hareket etmeye devam ediyor top aşagı düşmeden soruların doğru cevaplarını vurarak topu yönlendirip sona ulaştırıyorsun.asansöre gelip duruyor mesela doğru cevabı vurursan asansör topu yukarı çıkarıor ve tam çıktıktan sonra top yine düz bir şekilde ilerleyecek.Fakat öyle çok şatafatlı şeyelre gerek yok dediğim gibi asansöre bulunan bir trigger matinee bittikten sonra topa force uygulayabilr mesela.topu teleport eden şeyler falan olacak mesela ben bir kaydıraç gibi bir şey yapmıştım üzerine gittiğimde beni hızlandırıyordu bunu nasıl yaparım mesela çok zor olmasa gerek :D
Yani kafanda oturttuysan ne yapmak istediğini, parça parça adım adım ilerle. Al kağıdı kalemi eline akış şeması çiz. Ne yapacaksın, ne neyi tetikleyecek, o tetiklenince ne olacak vs. gibi. Daha net bir şekilde görürsen ne yapmak istediğini, elinin altında bir tasarım olursa ilerlemen daha kolay olur. Bazı yerlerde takıldığında tekrar gelip bilen bir arkadaşımızdan yardım istersin, ben veya bir başkası mutlaka yardımcı olur.