hsndmrts

Yeni üye
29 Tem 2015
36
1
0
(34) İstanbul Avrupa
arkadaşlar c4d'dan bi objeyi fbx ile export ederken ayarlarda smoot groups olmadığını fark ettim ve smoot groups olmadan ue4 e atamadım, smooting groups nasıl yapılır yerini gösterir misiniz?

onların çoğuna bakmıştım ing. yetmiyor artık :) answer'e de çok baktım da ordakileride pek anlamıyorum, smooting groups diye bi seçenek olsa

sorunu şöyle çözdüm, c4d'da yaptığım modeli, maya'ya yolladım, ve mayadan da export yaptım, smoot seçeneği geometry üstünde.

o işi halletim fakat şimdi şöyle bi sorun çıkıyor, c3d'dan maya'ya ordanda ue4 e atarken parçalı bi obje tam ve tek bi obje oluyor parçalarını yönetemiyorum haliyle kapı direk dönüyor :) maya ya atarken obje parçalı editlenebilir fakat mayada bi ayar var galiba onu yine parçalı bi şekilde atıyor, bunu görmüşmüydünüz yada 3dmax te varsa öyle bişi?

"Smoothing Groups" ne işe yarıyor acaba?

Fbx leri import ettikten sonra hep söylüyor bana "Smoothing Groups" bulunamadı,import seçeneğini aktifleştirin diye

SmoothingGroups_Header_v2.jpg

Dediğim gibi bu özellik için hem export ederken smoothing groups'u açmanız, hemde import ederken smoothing groups'u seçmeniz lazım.

öncelikle kolayıma gelen c4d da bi model yaptım, sonra 3dmax yada mayaya o modeli export ile attım, sonrasında yine maya da export ederken smoot groups seçeneği ile export edip ue4 e attım, ue4 e atarken smoot kısmını yine işaretledim, fakat şimdi başka bi sorun çıkıyor, c4d da parçalı fakat bütün modeli ue4 direk parçalayıp tüm model kısımlarını parça parça veriyor ve yeniden elle bütün haline getirmen gerekiyor bunun çözemedim şuanda