Reagon

Yeni üye
23 Nis 2016
4
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Selam arkadaşlar ,  
Bu forumdaki ilk mesajım ve ilk konum ve aynı şekilde bu foruma yeni olduğum gibi oyun geliştirme işine de oldukça yabancıyım diyebilirim. Burada ki birkaç yazıyı okudum ve anlamadığım birkaç şey var . Soru garip kaçabilir bu sebeple kusura bakmayın ::) 
  Şimdi unreal engine 4 kullanmak istiyorum oyun geliştirme amacıyla . Blueprint kodlamak için yardımcı bir uygulamaymış . O zaman blueprint'i kullanacaksam C++ programlama dilini öğrenmek zorunda mıyım ? Değilsem de C++ kullanarak mı oyun geliştirmek daha mantıklı yoksa blueprint ile mi ? 
  Teşekkürler.

O geliştireceğin oyuna bağlı bir durum eğer blueprint oyunun sistemi için yeterliyse onu kullan c++ öğrenmek zorunda değilsin.
Blueprint in yetersiz kaldığı noktalar var eğer sistemin o noktaları içeriyorsa c++ öğrenmek zorundasın.
Ayrıca c++ öğrenmen blueprint ile yapsan bile senin için iyi olur mantığını kavrarsın daha rahat edersin.

İnan Blueprint'ler işkence haline geliyor oluşturmak istediğin şey karmaşıklaştıkça. İlerlemek istiyorsan bu işte, blueprintler ile olayın mantığını kap, daha sonra c++ öğrenip öğrendiklerini koda dök. Gerisi gelir zaten.

dyanikoglu' Alıntı:
İnan Blueprint'ler işkence haline geliyor oluşturmak istediğin şey karmaşıklaştıkça. İlerlemek istiyorsan bu işte, blueprintler ile olayın mantığını kap, daha sonra c++ öğrenip öğrendiklerini koda dök. Gerisi gelir zaten.

Şuan programı da programlama dilini de hatta ingilizceyi de bilmiyorum . Öncelikli olarak c++ ve ingilizce öğrensem sonra program ile uğraşsam daha mı doğru olur ? Ek olarak C++ öğrenmek isteyen bir kişi için ne önerirsiniz?

Blueprintte bile kodlayacaksan C++ öğrenip öyle kodlamanın daha iyi ve kolay olduğunu düşünüyorum.Ne kadar blueprint de nodelar yardımıyla kodlama yapsakta c++ mantığıyla kodluyoruz bunun için c++ bilmen sıkıştığın zamanlarda sana yardımcı olur.

Bir başka konu , C++ ı yeterli seviyede bilmiyorsan ve yapacağın oyunun tamamını blueprint ile yapabiliyorsan , c++ a hiç bulaşmamakta mantıklı.Eğer dile yeteri kadar hakim değilsen c++ içinde boğulursun.

C++ hakkında bilgin olması için giriş yapmak iyi olur.Onun için piyasalarda baya bir kitap var c/c++ ve nesneye yönelik programlamanın bir arada olduğu kitaplardan birini tercih etmeni öneririm.Derleyici olarakta CodeBlocks kullanman iyi olur(kurulumu kolay ve hızlı).Kitapla çalışmak daha düzenli olur.

Leralonde' Alıntı:
Blueprintte bile kodlayacaksan C++ öğrenip öyle kodlamanın daha iyi ve kolay olduğunu düşünüyorum.Ne kadar blueprint de nodelar yardımıyla kodlama yapsakta c++ mantığıyla kodluyoruz bunun  için  c++ bilmen sıkıştığın zamanlarda sana yardımcı olur.

Bir başka konu , C++ ı yeterli seviyede bilmiyorsan ve yapacağın oyunun tamamını blueprint ile yapabiliyorsan , c++ a hiç bulaşmamakta mantıklı.Eğer dile yeteri kadar hakim değilsen c++ içinde boğulursun.

C++ hakkında bilgin olması için giriş yapmak iyi olur.Onun için piyasalarda baya bir kitap var c/c++ ve nesneye yönelik programlamanın bir arada olduğu kitaplardan birini tercih etmeni öneririm.Derleyici olarakta CodeBlocks kullanman iyi olur(kurulumu kolay ve hızlı).Kitapla çalışmak daha düzenli olur.

bu işe arkadaş ekibimle ciddi olarak düşündüğümüz için C++ öğrenerek başlamayı düşünüyorum . İlk başta belki blueprint ile yapılacak kadar basit fakat sonradan ciddi projeler düşündüğümüz için altyapıyı kurmak uzun sürse de sağlam olmasından yanayım. Kitap olarak hangisini önerebilirsiniz özellikle reklam olacaksa özel mesajda atabilirsiniz. Ek olarak ben galiba sizin sandığınızdan çok daha bilgisizim hatta kod yazmadım hayatım boyunca. Direk bu tarz kitapla başlayayım yoksa programlama mantığı tarzında içeriklerle mi uğraşayım öncelikle?

Reagon' Alıntı:
Leralonde' Alıntı:
Blueprintte bile kodlayacaksan C++ öğrenip öyle kodlamanın daha iyi ve kolay olduğunu düşünüyorum.Ne kadar blueprint de nodelar yardımıyla kodlama yapsakta c++ mantığıyla kodluyoruz bunun  için  c++ bilmen sıkıştığın zamanlarda sana yardımcı olur.

bu işe arkadaş ekibimle ciddi olarak düşündüğümüz için C++ öğrenerek başlamayı düşünüyorum . İlk başta belki blueprint ile yapılacak kadar basit fakat sonradan ciddi projeler düşündüğümüz için altyapıyı kurmak uzun sürse de sağlam olmasından yanayım. Kitap olarak hangisini önerebilirsiniz özellikle reklam olacaksa özel mesajda atabilirsiniz. Ek olarak ben galiba sizin sandığınızdan çok daha bilgisizim hatta kod yazmadım hayatım boyunca. Direk bu tarz kitapla başlayayım yoksa programlama mantığı tarzında içeriklerle mi uğraşayım öncelikle?

Reklam olacağını sanmıyorum."C++ nesneye yönelik programlama" DR.M. Erhan Sarıdoğan ın kitabı vardı bende.Programlama mantığını birşeyler programladıkça geliştireceksin zaten.Onun için kitaptan gitmenin bir eksisi olmaz.

Leralonde' Alıntı:
Reagon' Alıntı:

Reklam olacağını sanmıyorum."C++ nesneye yönelik programlama"  DR.M. Erhan Sarıdoğan ın kitabı vardı bende.Programlama mantığını birşeyler programladıkça geliştireceksin zaten.Onun için kitaptan gitmenin bir eksisi olmaz.

Visual Studio da derleyici mi ? Öyleyse öğrenme aşamasında değil de oyun geliştirirken Visual studio mu yoksa codeblocks mu kullanmak daha iyi olur ?

Reagon' Alıntı:
Leralonde' Alıntı:
Reklam olacağını sanmıyorum."C++ nesneye yönelik programlama"  DR.M. Erhan Sarıdoğan ın kitabı vardı bende.Programlama mantığını birşeyler programladıkça geliştireceksin zaten.Onun için kitaptan gitmenin bir eksisi olmaz.

Visual Studio da derleyici mi ? Öyleyse öğrenme aşamasında değil de oyun geliştirirken Visual studio mu yoksa codeblocks mu kullanmak daha iyi olur ?

Visual studio da derleyici ama biraz daha karışık codeblocks a göre.Başlangıç olarak Codeblocks kullanman iyi olur hem daha sade hemde bilgisayarını daha az kasar işlem yaparken.

Basit işleri (belirli bir alana geldiğinde ışığın açılması, veyahutta HUDların ayarlanması gibi işlemler için blueprint kullanmak en idealidir. Blueprint ile kesinlikle oyun yapabilirsin. Ama optimizasyon sorunu ileriki zamanlarda yaşayabilirsin.)
Ama oyunun mekanikleri ile ilgili karışık işleri yapmak için kesinlikle c++ kullanman lazım. Örneğin açlık veya inventory sistemi. Eğer tam olarak bir oyun yapacaksan kesinlikle programlamayı bilmen lazım. Bluepritnler ile bir yere varamazsın. Ayrıca fazla blueprint kullanmak oyununun optimizasyonunu derinden etkiler.