cetcet21

Yeni üye
15 Şub 2016
13
0
0
(23) Elazığ
merhabalar ben 3 tane buton yaptım  ama oyuna başladığımda 3 buton aynı anda geliyor  onları nasıl tek hale getirebilirim yani oyuna başladığımda  butonları tek tek cağırabilirmiyim

Merhabalar.

Ben 3 tane buton yaptım ama oyuna başladığımda 3 buton aynı anda geliyor. Onları nasıl tek hale getirebilirim? Yani oyuna başladığımda butonları tek tek çağırabilir miyim?

Ekli dosyalar

• dddd.jpg
    dddd.jpg
    254.7 KB · Görüntüleme: 11
cetcet21' Alıntı:
merhabalar ben 3 tane buton yaptım  ama oyuna başladığımda 3 buton aynı anda geliyor  onları nasıl tek hale getirebilirim yani oyuna başladığımda  butonları tek tek cağırabilirmiyim

Merhabalar.

Ben 3 tane buton yaptım ama oyuna başladığımda 3 buton aynı anda geliyor. Onları nasıl tek hale getirebilirim? Yani oyuna başladığımda butonları tek tek çağırabilir miyim?

Demek istediğini doğru anladıysam 1 adet combobox ve 1 adet buton kullanabilirsin. Buton uygulama işlemini yapar, combobox ise seçim işlemini yapar, bu comboboxun bilinen en yaygın görevlerindendir ama ne var ki UE4'de combobox, görsel olarak özelleştirilemiyor.

İkinci bir yöntem olarak 3 tane için bir anlamı olmaz ama n adet butonu sırasıyla gösteren bir liste yapabilirsin. Listede 1 adet buton ve bir adet widget switcher kullanabilirsin. Widget switcher n adet butonu içerir ve sadece 1 tanesini gösterir. Widget Switcher dışındaki buton ise Widget Switcher indeksini değiştirir/arttırır(son indekse ulaştığında indeksi sıfırlamak gerekir). Bu yöntemlerle ekrandaki karmaşıklığı en aza indirebilirsin.

Böyle başka yöntemler de kullanabilirsin, bu kısım artık ne kadar yaratıcı olduğuna bağlı.

çok saolun bunları fazla da olmasa biliyorum ama ben butonları tuşlara bağlayamazmıyız  bunu yapamadım  bişeyler eksik gibi çözemedim

hocam pardon benim hatam  yani demek istediğim her hangi bir tuşa basınca  istediğim button gelsin  mesela A tuşuna basınca 1 button gelsin sadece B tuşuna basınca 2 buton gelsin vb

cetcet21' Alıntı:
hocam pardon benim hatam  yani demek istediğim her hangi bir tuşa basınca  istediğim button gelsin  mesela A tuşuna basınca 1 button gelsin sadece B tuşuna basınca 2 buton gelsin vb

Cevap Widget Switcher. Bir araştırın cevap yazmadan önce. Araştırmadan cevap yazıyorsunuz, üstelik hala özen göstermiyorsunuz. Biraz noktalama işareti falan kullanın.