ozamax753

Yeni üye
28 Nis 2025
9
1
1
3
Üzerinde çalıştığım projede ilk build'i almak istedim. Fakat ekran görüntüsünde almış olduğu hatadan dolayı "packaging failed!" oluyor. Forumdaki sorunlara baktım ve bazı düzeltmeler yapmaya çalıştım, visual studio'da individual components'leri denedim ama hala çözemedim. Marketplace'den motor sürümüne uygun şeyler yüklemiştim ek olarak belirtmek istiyorum...

Ekli dosyalar

• eee.PNG
    eee.PNG
    98.5 KB · Görüntüleme: 7
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    286.7 KB · Görüntüleme: 7
Çözüm
Merhaba sorunu çözdüm, gerçekten çok gıcık bir süreçti... MSVC'nin 14.38-17.8 sürümlerini yükledim (UE 5.4.4 için en uygunu bu). Ardından tüm build 4 saatte oluştuldu. Deneme olarak sadece giriş ekranını build ettirdim bakalım asıl map ile beraber bir sorun olacak mı fakat artık Visual Studio kaynaklı büyük bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Umarım bu tarz hatalar almazsınız, Çözene kadar 10 sene yaşlandım.
GÜNCELLEME----

Bu videoyu izledim ve sanırım sürüm sorunu halloldu ama bende hala anlayamadığım bir sebepten hata mevcut. Güncel ekran görüntüsünü paylaşıyorum.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ekli dosyalar

• yeni.PNG
    yeni.PNG
    225.8 KB · Görüntüleme: 6
GÜNCELLEME 2 ------------

Convai'yı motordan kaldırdım, bu sefer de Visual Studio'dan kaynaklı olduğunu düşündüğüm "LINK : fatal error LNK1181: cannot open input file 'delayimp.lib'" hatasını alıyorum. Bunu çözmek için chatgpt ile baya bir uğraştık, SDK derleyicilerinde eksik vardı indirdim kurdum yine düzelmedi. MSV 143 sürümlerini silip tekrar kurdum yine düzelmedi. Projem blueprint tabanlı, chatgpt bir tane C++ actor'u eklememi istedi tüm proje bir anda build tarzında bir olay yaşadı ve projemi hiç açamadım. Neyse ki yedek almıştım... Sorunu hala çözemedim. Visual Studio 2022'yi silip tekrar kursam mı diye düşünüyorum...

Bu arada normal bir thirdperson map'i açtığımda hiçbir sorun olmuyor build alabiliyorum fakat kendi projemde log kayıdı okumaktan başka bir gelişme olmadı şu ana kadar.

Ekli dosyalar

• Yenihata.PNG
    Yenihata.PNG
    157.4 KB · Görüntüleme: 3
  • yenihata2.PNG
    yenihata2.PNG
    53.4 KB · Görüntüleme: 3
  • Beğen
Tepkiler: leonscottkfm
Merhaba sorunu çözdüm, gerçekten çok gıcık bir süreçti... MSVC'nin 14.38-17.8 sürümlerini yükledim (UE 5.4.4 için en uygunu bu). Ardından tüm build 4 saatte oluştuldu. Deneme olarak sadece giriş ekranını build ettirdim bakalım asıl map ile beraber bir sorun olacak mı fakat artık Visual Studio kaynaklı büyük bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Umarım bu tarz hatalar almazsınız, Çözene kadar 10 sene yaşlandım.

Çözüm
Evet log okumak önemli, 14.38'i zaten kurmuştum fakat 6 paket varsa ben 2 tanesini seçmiş ve kurmuşum... Baştaki sürüm mesajına ait log satırı çözülünce o problemin log mesajı ortadan kalktı o yüzden sorunun o olmadığını düşünerek diğer log hatalarına odaklanmıştım. Evet kendimi yordum ama açıkçası problemlerle baş etmeden programı anlamak daha yorucu, dolayısıyla problemleri kabullenip çözümlerini aramaya odaklanıyorum ki programı da anlayabileyim. Teşekkür ediyorum mesajlarınız için... :)