nazim

Cezalı Üye
2 Tem 2016
394
31
0
(6) Ankara
Selamlar arkadaşlar.Projemin finaline boss koyacağım.Bu bossu öldürdüğümüzde oyunun bitmesini istiyorum nasıl yapabilirim?

nazim' Alıntı:
Boss'un canını falan her şeyini yaptım sadece boss öldüğünde menüye nasıl yönlendireceğim bunu yapamadım.

mEo3X4.jpg

Level Blueprint üstünden her frame'de Boss'a cast yaptırıp branch ile sağlığının 0 ve 0'dan küçük olup olmadığını kontrol ettirin. Eğer sağlığı 0 veya 0'dan küçük durumuna düşerse, open level node'unu kullanarak FrontEnd yani menü haritasını açın.

Yada hiç bir yere cast etmeyip Boss Blueprint'i içerisinde aynı işlemi gerçekleştirebilirsin.

Ek olarak Event Tick'te gerçektirelecek olaylar konusunda dikkatli davramak gerek. Çünkü çok fazla işlem çok fazla performans kaybına sebep olabiliyor ilerde. Mesela Boss Sistemi için örnek verecek olursak, aynı senaryoyu Boss'a hasar verdiğin anda yani Boss canını düşürdüğün kısımda kontrol edebilirsin. Bu her kare yerine, hasar verdiğin sırada kontrol yapacağı için daha optimize olacaktır.

dumbbell' Alıntı:
Ek olarak Event Tick'te gerçektirelecek olaylar konusunda dikkatli davramak gerek. Çünkü çok fazla işlem çok fazla performans kaybına sebep olabiliyor ilerde. Mesela Boss Sistemi için örnek verecek olursak, aynı senaryoyu Boss'a hasar verdiğin anda yani Boss canını düşürdüğün kısımda kontrol edebilirsin. Bu her kare yerine, hasar verdiğin sırada kontrol yapacağı için daha optimize olacaktır.

+1