ceri

Yeni üye
24 Kas 2019
144
18
0
(6) Ankara
Bir süredir üzerinde çalıştığım boss fight tarzı projemde bosun hasar alması konusunda farklı blueprint denemeleri yaptım bazıları işe yaradı ancak hiçbiri tam istediğim gibi olmadı. En sonunda yabancı bir tutorial izleyerek denedim ancak herşeyi aynen yapmama (ve videoyu tekrar izlememe rağmen) benim yaptığım boss nedense hasar yemiyor. Lütfen yardım edin :heart: [img=400x200]https://1.bp.blogspot.com/-Y7DO3gvP...3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC+%2822%29.png[/img]

Buradaki screenshotlarda bossun canını player characterden aldım ancak diğer türlü bossun canını kendi bp si içinden ayarlamaya çalıştığımda bu sefer widget dosyası içerisinde Bossun BP'sini inherit edemiyorum.

nonlinear' Alıntı:
Görselleri yenilersen yardımcı oluruz, büyütülemeyen image kullanmışsın

Hocam sağ tıklayıp yeni sekmeden açarsanız büyütebilirsiniz. Yinede büyük şekilde ekleyeyim.(Büyütülebilen resim nasıl ekleniyor bilmiyorum. :blush: )
Ekran%2BG%25C3%25B6r%25C3%25BCnt%25C3%25BCs%25C3%25BC%2B%252822%2529.png

Ekran%2BG%25C3%25B6r%25C3%25BCnt%25C3%25BCs%25C3%25BC%2B%252823%2529.png

Ekran%2BG%25C3%25B6r%25C3%25BCnt%25C3%25BCs%25C3%25BC%2B%252824%2529.png

Ekran%2BG%25C3%25B6r%25C3%25BCnt%25C3%25BCs%25C3%25BC%2B%252825%2529.png

sen kendi karakter bp üzerinden boss hp si çekmeye çalışıyorsun anlamadım ne yapmaya çalıştığını, any damage eventa boss character bp içinde ihtiyacın var. ayrıca boss hp widget ı 3d olarak bossun kafasına mı yoksa ekrana mı yerleştirmek istiyorsun? 2sinin yazılım şekli farklı çünlü

nonlinear' Alıntı:
sen kendi karakter bp üzerinden boss hp si çekmeye çalışıyorsun anlamadım ne yapmaya çalıştığını, any damage eventa boss character bp içinde ihtiyacın var. ayrıca boss hp widget ı 3d olarak bossun kafasına mı yoksa ekrana mı yerleştirmek istiyorsun? 2sinin yazılım şekli farklı çünlü

Hocam ekrana yerleştirmek için karakter üzerinden yaptım. Başta boss BP içinde yapacaktım ancak o şekilde bir türlü yapamadım.

Bak solda boss veya mob için yerleştirdiğin kafa üstü widget, en sağda o widget için ayarlar ve ortada nasıl referans alacağın var, bu fonksiyonu begin playde kullanacaksın. eğer bu fonksiyon içine Update HP fonksiyonunu atmazsan boss un canı başlangıçta sıfır gözükür, senin ilk damage i vurmandan sonra güncellenip düzelir, o yüzden pas geçmemen lazım 
Lvkad0.png
[/url][/img]
Widget progress bar ı update etmek için oluşturacağın basit fonksiyon
r0WQYa.png
[/url][/img]
Ve any damage ile progress bar ı kontrol etme şekli
7B9k2L.png
[/url][/img]

Yok ben bu widget ı ekranda görmek istiyorum kafa widget olmasın dersen de

4p7gY7.png
[/url][/img]

Widget BP içinde HP değerini tanımlamak için kullanacağın fonksiyon, Widgetın designer bölümünde HP progress barı tıklayıp Progress->Percent  kısmındaki Bind yazan kısma bu fonksiyonu tanımlarsan HP bar senin boss bp ile güncellediğin widget içindeki HP integer değerini kullanarak güncellenir.  Burada 1000e bölmemin sebebi tanımladığım HP değerinin 1000 olması atıyorum senin tanımladığın hp değeri 9999 o zaman bu değere böleceksin, yani progress bara giden değer her zaman 0 ile 1 aralığında olacak anlayacağın, hp değerini float olarak alırsan da yine aynı mantık ile Current HP bölü Max HP yapacaksın ki progress bar a giden değer 0 ile 1 aralığında kalsın

bvq54m.png
[/url][/img]

Boss BP içindeki Update HP

mXOPr4.png
[/url][/img]

HP nin float veya integer olmasına takılma o senin keyfine kalmış birşey

nonlinear' Alıntı:
Bak solda boss veya mob için yerleştirdiğin kafa üstü widget, en sağda o widget için ayarlar ve ortada nasıl referans alacağın var, bu fonksiyonu begin playde kullanacaksın. eğer bu fonksiyon içine Update HP fonksiyonunu atmazsan boss un canı başlangıçta sıfır gözükür, senin ilk damage i vurmandan sonra güncellenip düzelir, o yüzden pas geçmemen lazım 
Lvkad0.png
[/url][/img]
Widget progress bar ı update etmek için oluşturacağın basit fonksiyon
r0WQYa.png
[/url][/img]
Ve any damage ile progress bar ı kontrol etme şekli
7B9k2L.png
[/url][/img]

Yok ben bu widget ı ekranda görmek istiyorum kafa widget olmasın dersen de

4p7gY7.png
[/url][/img]

Widget BP içinde HP değerini tanımlamak için kullanacağın fonksiyon, Widgetın designer bölümünde HP progress barı tıklayıp Progress->Percent  kısmındaki Bind yazan kısma bu fonksiyonu tanımlarsan HP bar senin boss bp ile güncellediğin widget içindeki HP integer değerini kullanarak güncellenir.  Burada 1000e bölmemin sebebi tanımladığım HP değerinin 1000 olması atıyorum senin tanımladığın hp değeri 9999 o zaman bu değere böleceksin, yani progress bara giden değer her zaman 0 ile 1 aralığında olacak anlayacağın, hp değerini float olarak alırsan da yine aynı mantık ile Current HP bölü Max HP yapacaksın ki progress bar a giden değer 0 ile 1 aralığında kalsın

bvq54m.png
[/url][/img]

Boss BP içindeki Update HP

mXOPr4.png
[/url][/img]

HP nin float veya integer olmasına takılma o senin keyfine kalmış birşey

Hocam çok saolun verdiğiniz bilgiler işe yaradı. :D :D

ceri' Alıntı:
nonlinear' Alıntı:
İstediğin gibi ayarlamış olmana sevindim, kolay gelsin ;)

Sağolun. 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
 Daha ekleyeceğim çok şey var ama buradan bakabilirsiniz projeye.

Android için yapıyorsan bu oyunu kullandığın karakterden boss a kadar herşeyi low poly hale getirmen gerekir uyarmadı deme :)

nonlinear' Alıntı:
ceri' Alıntı:
Sağolun. 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
 Daha ekleyeceğim çok şey var ama buradan bakabilirsiniz projeye.

Android için yapıyorsan bu oyunu kullandığın karakterden boss a kadar herşeyi low poly hale getirmen gerekir uyarmadı deme :)

:( Onu nasıl yapacağım???